in

Românii din străinătate își pot schimba mai ușor pașaportul – Noile reguli anunțate

Guvernul României a anunțat vești bune pentru românii din diaspora, facilitând procesul de schimbare a pașaportului pentru cei ale căror documente au expirat, au fost furate sau pierdute. Noul regulament permite românilor să obțină un pașaport nou direct de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale țării, fără a fi nevoiți să revină în țară în acest scop.

Italia, peste 700.000 de români sunt înregistrați la INPS. „Cei mai mulți dintre străini”

Pași de Urmat:

  1. Prezentarea Personală la Consulat: Solicitanții trebuie să se prezinte personal la un consulat pentru preluarea electronică a fotografiei, semnăturii și amprentelor. Această prezență este obligatorie.
  2. Achitarea Contravalorii Pașaportului: Contravaloarea pașaportului electronic este de 59 de euro. Taxa poate fi achitată la misiunea diplomatică sau la oficiul consular și nu este considerată o taxă consulară, ci un cost de producție. O chitanță este emisă ca dovadă a plății.
  3. Depunerea Cererii: Cererea pentru obținerea pașaportului electronic trebuie depusă prin completarea unui formular cu semnătura solicitantului. Documentele suplimentare necesare includ cartea de identitate sau buletinul de identitate valabil, pașaportul anterior (dacă este cazul), și, în cazul furtului, o dovadă emisă de poliția locală.

România a mărit numărul de muncitori străini care pot intra în țară la 140.000 pentru 2024

Informații Importante:

  • Eliberare în Regim Normal: Pașaportul nu se eliberează în regim de urgență conform noului regulament.
  • Titlu de Călătorie Temporar: Dacă solicitantul are nevoie de o soluție temporară, poate solicita eliberarea unui titlu de călătorie care îi permite deplasarea în țara de origine până la obținerea pașaportului electronic.

Aceste modificări aduse procesului de obținere a pașaportului reprezintă un mare pas înainte. Eliminarea necesității unui drum în țară pentru schimbarea pașaportului simplifică procesul și oferă românilor din străinătate un acces mai ușor la documentele de călătorie. Mai multe detalii pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Fuga spectaculoasă a fostului primar Cătălin Cherecheș s-a încheiat: a fost prins în Germania

Infirmieră de 34 de ani moare în somn la Cassino. Alături de ea se afla copilul ei de 4 luni