in

Românii din străinătate trimit bani în ţară prin Revolut. Suma a crescut enorm în 2021

Banii trimişi de românii din străinătate prin Revolut au crescut semnificativ. Sumele trimise de către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro, reprezentând o creștere cu 79% față de anul 2020, potrivit datelor analizate de aplicația Revolut.

Aplicaţia are 18 milioane de clienți la nivel global, din care peste 1,5 milioane în România.

În condițiile în care majoritatea statelor au adoptat, în 2020 și 2021, măsuri de limitare a mobilității transfrontaliere, numărul românilor care au lucrat în străinătate s-a redus, dar aceasta nu a afectat volumul total al sumelor trimise în țară.

Economia României se sprijină în continuare pe banii trimiși de diaspora: 2,3 miliarde de euro în primele opt luni ale anului

Un utilizator Revolut a efectuat remiteri personale de 3.258 euro (sumă anuală medie/ utilizator) către familie și apropiații din țară, mai mult cu 5% față de 2020. Numărul țărilor din care au fost înregistrate aceste remiteri individuale s-a ridicat la 49.

„În ultimii 2 ani, tranzacțiile individuale au avut o dinamică remarcabilă, confirmând că super-aplicația financiară Revolut este soluția cea mai potrivită, mai sigură și mai ușor de utilizat pentru a trimite rapid și constant bani către prieteni, apropiați, familie, oriunde și oricând.

Le suntem recunoscători clienților pentru încrederea pe care o au în aplicația noastră, prin intermediul căreia au infuzat aproape o jumătate de miliard de euro în economia locală, în ultimele 24 de luni”, a declarat Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head, conform capital.ro.

Profilul utilizatorului Revolut care a trimis bani în țară, în 2021

Utilizatorul Revolut care a trimis bani în țară are următorul profil: 25-34 de ani (41% dintre utilizatori, după valoarea totală remisă de această categorie de vârstă), trăiește și muncește în Marea Britanie (70% dintre utilizatori) și a expediat către familie sau apropiați, în medie, 495 EUR/ tranzacție, în 2021.

Cei mai mulți bani trimiși prin Revolut au provenit de la utilizatorii din Marea Britanie (66%), Germania (6%), Olanda (5%), Irlanda (4%) și Franța (3%). În top 10 se mai află țări precum Belgia, Elveția, Danemarca, dar și Italia și Spania, unde trăiesc comunități românești importante, cu peste 1 milion de membri.

În ceea ce privește repartiția pe segmente de vârstă, în funcție de sumele totale transmise în România, pe primul loc se află categoria 25-34 de ani (41%), urmată de 35-44 de ani (34%), 45-54 de ani (13%) și 18-24 de ani (9%).

SRI face angajări. Care sunt cerinţele şi ce salariu are un spion

În România, Revolut operează prin Revolut Payments UAB și Revolut Bank UAB, entități înregistrate în Republica Lituania.

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, în 2019 România a beneficiat de o infuzie de bani din străinătate, prin remitențe, în valoare de 7,3 miliarde euro (din care aproape 5,6 miliarde euro din UE).

În 2020, suma totală a remitențelor s-a redus la aproape 6,7 miliarde euro, din care aproape 5 miliarde din UE (sursa: Eurostat). România este unul dintre statele membre UE pentru care contribuția remitențelor la PIB este importantă, reprezentând circa 3,1% din produsul intern brut la nivelul anului 2020.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Green Pass obligatoriu de astazi in frizerii,cosmetica și coaforuri

Italia, de astăzi Green Pass obligatoriu pentru a merge la frizer, coafor și cosmetician

familie romani acuzata captivitate italian

O familie de români a ținut în captivitate un pensionar italian, în zece ani i-au luat 100.000 de euro din pensie