in

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu susţine că PSD e ”singurul care a schimbat ceva în bine în diaspora”

Senatorul social-democrat Tit-Liviu Brăiloiu susţine că PSD va susţine mărirea numărului de parlamentari ai diasporei numai după ce adversarii politici îşi vor face „ ordine pe listele de candidaţi”. Liviu Brăiloiu declară că partidul din care face parte a fost „singurul care a schimbat ceva în bine în diaspora”.

”PSD nu are nimic împotriva măririi numărului de parlamentari ai diasporei, dar pentru a închide poarta profitorilor pe spinarea diasporei, întâi, partidele trebuie să permită românilor din diaspora să candideze şi să acceadă în Parlament, români care să dovedească cu probe că au trăit în rândul comunităţilor noastre de emigranţi, cel puţin 10 ani de zile, că sunt oameni cu studii, că fac dovada unei condiţii morale de viaţă, că nu au un trecut penal etc”, arată senatorul Tit-Liviu Brăiloiu într-o scrisoare deschisă.

Social-democratul arată că Viorel Badea – senator şi preşedinte PNL Diaspora – precum şi deputatul liberal Mihai Voicu, „nu fac dovada apartenenţei vreunei comunităţi de peste graniţe, să dovedească că au trăit acolo ani de zile”.

Tit-Liviu Brăiloiu susţine că PSD ar fi singurul partid care „a militat constant şi a schimbat ceva în bine în diaspora”.

”PSD a propus prin Legea 1/2017, eliminarea a 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, iar prin OG 1/2017, a înfiinţat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Nici un alt partid, în afara PSD, nu a eliminat atâtea taxe consulare pentru românii din diaspora şi comunităţile istorice, astăzi, milioane de români, beneficiind, în diaspora, de servicii consulare gratuite”, mai arată senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, tineri de 21 de ani, căutați de poliție, au furat un Rolex de valoare de la un bătrân, pensionarului i s-a făcut rău de supărare

DRP atacat de ”fabricanții și manipulatorii de fake news”: ”Restricțiile pentru românii din Italia sunt decizii 100% ale autorităților italiene”