in

Situație complicată pentru votul în străinătate: ”Ştiţi că nu avem bani pentru alegerile din diaspora?”

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, spune că va propune suplimentarea fondurilor necesare amenajării de secţii de vot în diaspora, printr-o lege de rectificare, care să treacă rapid prin Parlament. „Ştiţi că nu avem bani pentru alegerile din diaspora? Nu sunt finanţate secţiile suplimentare din diaspora în acest moment”, susţine el.

”Ştiţi că nu avem bani pentru alegerile din diaspora? Nu sunt finanţate secţiile suplimentare din diaspora în acest moment, nu aş vrea să fiu în locul ambasadorilor noştri care, pe bună dreptate, dau din umeri, sau al ministrului de Externe, am vorbit cu doamna Mănescu, mi-a spus: nu am bani în buget, nu au fost prevăzuti”, a afirmat Ponta, la Digi 24.  

În acest context, Ponta a spus că poate fi adoptată rapid o lege în Parlament care să aloce fonduri.   

”Pot să fac o propunere: pentru că e un prim semn. Guvernul nu mai poate da ordonanţă de rectificare. În schimb, putem noi, parlamentarii, şi eu asta o să discut chiar mâine cu toţi cei din toate grupurile, inclusiv PSD. Putem să facem rapid o lege de rectificare prin care să alocăm banii pentru secţiile din diaspora şi trece de Senat şi de Camera Deputaţilor, într-o săptămână o promulgă preşedintele şi avem bani. (…) e un prim semn de colaborare între toţi cei normali la cap”, a spus Ponta.  

Acesta a susţinut că în prezent nu există alocare bugetară pentru organizarea acestor secţii de votare în afara ţării.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noi tipuri de stupefiante au invadat Italia. ”DROGUL NEBUNIEI”, adus de bengalezi, popular în sud-estul Asiei.

Ticino, vindea ceasuri Rolex false, român denunțat după ce a fost demascat de un cunoscător