in

Start la recalcularea pensiilor: întâlnire cu românii din diaspora și președintele CNPP

Start la recalcularea pensiilor: întâlnire cu românii din diaspora și președintele CNPP. Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian apreciază că publicarea normelor de aplicare ale noii legi a pensiilor în Monitorul Oficial reprezintă startul procesului de recalculare a tuturor pensiilor, inclusiv ale pensionarilor români stabiliți temporar în diaspora.
>>> Citește și: Valentin Făgărăşian, deputat PNL de diaspora: manipulări grosolane la care recurg liderii populişti ai AUR când merg în străinătate

Start la recalcularea pensiilor

”În Monitorul Oficial al României nr.171 din 2024, au fost publicate normele de punere în aplicare pentru noua lege a pensiilor. Toți pensionarii români trebuie să știe că nicio pensie nu va scădea, ci o proporție covârșitoare dintre acestea va crește, unele pensii având majorări și de peste 80%. Criteriul de bază pentru majorări este vechimea în muncă acumulată de fiecare dintre noi.

Reforma absolută adusă de noua lege este reprezentată de faptul că, în procesul de recalculare, vor fi luate în calcul și alte drepturi precum acordul global, orele suplimentare, prime sau premii pe care seniorii le-au primit pe parcursul carierei. Aceste drepturi nu erau prevăzute de legislația trecută, deși oamenii au muncit și au plătit impozite și contribuții. De asemenea, grație procesului de digitalizare demarat de PNL în anul 2021, peste 90% dintre dosarele de pensii sunt deja în format electronic și vor fi recalculate foarte repede, cu ajutorul computerului.
>>> Citește și: Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian, atac dur la AUR: ”Au devenit promotorii violenţei și manipulării”

Fac apel la românii noștri din diaspora și îi asigur că recalcularea se va aplica tuturor pensionarilor români și de majorările aduse de noua lege vor beneficia și pensionarii care sunt stabiliți temporar în străinătate, unde își îngrijesc nepoții sau își ajută copiii.

Intenționez ca, în perioada imediat următoare, așa cum am făcut și în urmă cu aproximativ 3-4 luni, să îl invit din nou pe domnul Daniel Baciu la o conferință online cu românii din diaspora, pentru a răspunde întrebărilor venite din străinătate și pentru a clarifica cum trebuie să procedeze un pensionar român aflat peste hotare, dacă vrea să depună la Casa de pensii documente suplimentare ”

Comunicat de presă,
Valentin FĂGĂRĂŞIAN
Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Clasamentul apelor minerale: acestea sunt cele mai bune conform Altroconsumo. Și surprizele nu lipsesc

Din ce în ce mai multe afaceri ale imigranților în Italia: numai românii au deschis 53.000 de firme