in

Un partid politic îl propune pe Tudor Chirilă pentru funcția de ministru al diasporei

Agențiile de știri au publicat, ieri, la scurt timp după ce Opoziția a anunțat că are voturile necesare depunerii și trecerii moțiunii de cenzură, mai multe schițe cu nume de persoane care ar urma să facă parte dintr-un viitor Guvern condus de Ludovic Orban. Pentru funcția de ministru pentru Diaspora ar fi vehiculat numele activistului #rezist Tudor Chirilă, scrie antena3.ro.

Conform surselor citate, aceste nume sunt negociate asiduu de PNL cu USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE. Astfel, conform acestor liste, vicepremierii lui Orban ar urma să fie Victor Ponta și Rareș Bogdan, iar fostul premier Mihai Tudose ar fi „în cărți” pentru preluarea Ministerului Afacerilor Externe. Ministerul Justiției, care pare a fi cel mai fierbinte portofoliu pentru adepții dărâmării Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie negociat între PNL și USR, fiind vehiculat chiar numele lui Dan Barna pentru această funcție.

Iar ciornele respective conțin nume mai mult decât exotice. Spre exemplu, pentru funcția de ministru pentru Diaspora ar fi vehiculat numele activistului #rezist Tudor Chirilă, în timp pentru Ministerul Culturii sau pentru Ministerul pentru Relația cu Parlamentul ar fi vehiculat inclusiv numele lui Robert Turcescu.

O altă listă, prezentată, tot ieri, în spațiul public, ar readuce în Guvern inclusiv ALDE. Respectiv pe Daniel Chițoiu pentru funcția de vicepremier și pe… Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului. Gavrilescu este deja propusă pentru a ocupa acest portofoliu, la invitația PSD, și respinsă, recent, de Klaus Iohannis. Tot la categoria „exotici”, pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice este vehiculat numele liberalului Florin Cîțu. Din Executiv, conform acestei a doua liste, ar urma să facă parte și vicepreședintele PNL Ben Oni Ardelean. Oficial, liderii PNL nu confirmă aceste nume de pe listele cu pricina, însă nici nu le infirmă, preferând să nu le comenteze.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propuneri pentru diaspora, înainte de alegeri: stimulente financiare pentru cei care se repatriază

Hacker român de 54 de ani din Roma, fraudă de 12.000 de euro de la un institut din Padova