in

Un virusolog celebru nu recomandă vaccinarea în masă în plină pandemie: «Un virus relativ inofensiv ar putea fi transformat într-o armă biologică de distrugere în masă»

Un celebru virusolog care a lucrat și pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă în plină pandemie favorizează, de fapt, răspândirea coronavirusului şi că este „un pas mic împotriva virusului și o catastrofă pentru omenire”.

„Campaniile de vaccinare în masă pot reduce substanțial ratele de infectare și, prin urmare, apariția unor noi variante ale virusului. Deci intensificarea campaniilor de vaccinare ar trebui să poată preveni circulația noilor variante ale virusului”. Acest postulat simplist este fundamental greșit, explică virusologul Geert Vanden Bossche, care atrage atenția asupra faptului că actualele și următoarele campanii de vaccinare în masă vor conduce la o circulație amplificată a variantelor virale mai infecțioase, relatează Aleph News.

Măsurile luate până acum împotriva pandemiei de Covid nu fac decât să transforme un virus relativ inofensiv într-o armă biologică de distrugere în masă, explică virusologul, care atrage atenţia că vaccinarea în masă poate provoca o catastrofă globală fără egal deoarece promovează apariția unor noi variante dominante, mai infecțioase.

Dr. Bossche a lucrat mulți ani în cadrul unora dintre cele mai mari companii medicale din lume: în cadrul companiei GlaxoSmithKline, la Novartis Vaccines & Diagnostics, a fost coordonator al Programului GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare), de vaccinare împotriva Ebola, a fost angajat al fundației Bill & Melinda Gates, în cadrul unui departament care se ocupa cu descoperirea vaccinurilor și la Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor (DZIF).

Virusologul a avut începând din luna martie mai multe intervenții publice, în care avertizează asupra riscurilor folosirii vaccinării în timpul pandemiei de Covid-19 și a adresat o scrisoare deschisă către Organizația Mondială a Sănătății, chemând la dialog și imediată intervenție toate autoritățile, oamenii de știință și experții din întreaga lume, aceasta fiind unica și cea mai importantă urgență de sănătate publică.

În prezent există un consens general între specialiști, că, într-adevăr, vaccinurile nu vor reuși să genereze imunitatea colectivă, declară expertul în vaccinuri. Mai mult, acestea nu vor reuși nici să elimine numărul tot mai mare de tulpini extrem de infecțioase, deoarece anticorpii vaccinali nu se mai potrivesc cu varianta proteinei spike a tulpinilor în circulație.

«Mai întâi să ne asigurăm că vaccinul va reduce rata morbidității și mortalității»

La marea majoritate a persoanelor sănătoase, tulpina originală a virusului care produce Covid-19 a cauzat doar simptome ușoare, sau chiar niciun simptom. „Deci, înainte de a recomanda administrarea oricărui tip de vaccin Covid-19 tuturor, trebuie mai întâi să ne asigurăm că vaccinul va reduce rata morbidității și mortalității sub ratele pe care le-am putea aștepta dacă am lăsa pandemia să își desfășoare cursul natural”, spune Bossche.
Vaccinarea în masă transformă acum din ce în ce mai mult primitorii de vaccinuri în transmițători asimptomatici. Aceștia transmit virusuri extrem de infecțioase persoanelor neprotejate sau încă neinfectate. Această situație este exact opusul a ceea ce se presupune că fac vaccinurile.

Exprtul consideră că soluțiile sunt fie lăsarea pandemiei să-și desfășoare cursul natural, fie înlocuirea vaccinurilor actuale cu altele mai eficiente.

Geert Vanden Bossche își exprimă surpriza și părerea de rău că, deși situația este urgentă, nu a primit până acum niciun feedback din partea elitei oamenilor de știință care sfătuiesc în prezent liderii politici la nivel mondial.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Româncă arestată la Trieste, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare, șantajase un pensionar cu 5.000 de euro

I-a scris „ești frumoasă” unei fete pe Facebook: minor bătut la sânge la Cervaro