Menu
in

Un voluntar participant la testarea vaccinului AstraZeneca pentru Covid a murit

Un voluntar într-un studiu clinic de fază a 3-a referitor la vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, a murit, dar testarea va continua.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuţioasă, „nu există preocupări privind siguranţa testului clinic”. 

Anunțul morții a fost făcut de Autoritatea pentru sănătate din Brazilia, acolo unde se afla voluntarul. Autoritatea nu a comunicat alte informaţii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studiul clinic.

Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiului clinic de fază a treia din Brazilia, a anunţat separat că voluntarul era brazilian, dar nu a precizat unde locuia.

În urmă cu circa o lună, un voluntar din Marea Britanie căruia i-a fost administrat același vaccin, dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, a avut febră, frisoane și dureri de cap, la 14 ore după ce a fost vaccinat.

„M-am trezit cam la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc”, a povestit britanicul.

În primele două zile, bărbatul a avut dureri de cap puternice și frisoane. El a mai spus că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

Compania AstraZeneca a oprit atunci testele, din cauza unei “boli apărute în mod inexplicabil” la un participant la studiu din Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version