in

Valentin Făgărășian, noul deputat PNL ales în diaspora, interpelare în chestiunea românilor blocați datorită măsurilor luate din cauza noii tulpini de coronavirus

Valentin Făgărășian, noul deputat PNL ales în diaspora, a fost primul parlamentar care a sesizat public problema blocajului de la granițele din Marea Britanie în urma căruia câteva sute de români au fost opriți și nu li s-a permis deplasarea, unii dintre ei fiind fără apă, mâncare.

Ieri seară, Făgărășian, aflat la Parlament pentru depunerea jurământului, a postat un mesaj pe pagina de facebook prin care anunța că va cere informații de la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu această situație.

”Deși încă se depune jurământul în Parlament, nu trebuie să trecem cu vederea problemele actuale ale diasporei. Sunt aproximativ 200 de români în autocare la granița dintre Marea Britanie și Franța, care sunt blocați datorită măsurilor luate din cauza noii tulpini de virus. Franța a decis să închidă granițele din și spre Marea Britanie, dar noi trebuie să facem în așa fel încât toți cetățenii români, să se poată întoarce acasă. Mai mult de atât, sunt și câteva sute de transportatori români blocați la graniță iar Crăciunul este aproape… Voi lua legătura cu Ministrul Afacerilor Externe în seara aceasta iar mâine mă voi ocupa personal de această problemă.”

În această dimineață a postat un alt mesaj, prin care anunța faptul că a luat direct legătura cu miniștrii transporturilor și de externe care l-au informat că situația e monitorizată și că ”va avea loc o întâlnire cu Ministrul de externe al Franței pentru a negocia situația românilor de acolo.”

”Referitor la situația românilor blocați în Marea Britanie, am luat legătura cu domnul Ministru Lucian Bode (Transporturi) și domnul Ministru Bogdan Aurescu (Afacerile externe). Problema vine din Franța care a blocat complet granița cu Marea Britanie. Astăzi, după masă va avea loc o întâlnire cu Ministrul de externe al Franței pentru a negocia situația românilor de acolo.

Între timp, vreau să mulțumesc asociației Voluntari în Europa pentru mobilizarea extrem de rapidă și furnizarea cu apă și alimente pentru românii din autocarele de pe granită. Așteptam raspuns de la consulat și pentru oamenii care sunt în zona 4 în Marea Britanie și la care încă nu se poate ajunge.Vă voi actualiza pe parcursul zilei în funcție de răspunsurile primite de la Consulat și Miniștri.”, a scris Făgărășian.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sosesc alienii la Vatican? Scandalul ieslei de Crăciun, cu Darth Vader, astronauți și Isus în formă de torpilă -VIDEO

Italia, orbit de gelozie, un român a trecut cu maşina peste iubitul fostei soții, apoi a dat în marşarier și l-a călcat de două ori