in

Viorica Dăncilă, criticată pentru că i-a numit „ăştia” pe românii din diaspora: ”Am vrut să folosesc expresiile președintelui Iohannis”

Viorica Dăncilă a bătut un record în democrația românescă: Este primul politician care a vorbit peste 145 de minute continuu, la o conferință de presă maraton. Aproape 50 de jurnaliști i-au adresat peste 250 de întrebări candidatei PSD, fără pauză. În legătură cu diaspora, Viorica Dăncilă a fost criticată pentru că i-a numit „ăştia” pe românii din diaspora. După dezbatere ea a explicat: „Am vrut să folosesc expresiile președintelui Iohannis”

În paralel, Klaus Iohannis a făcut și el o dezbatere preconizată a dura două ore, cu 9 jurnaliști, dar cu o pauză de 10 minute. În plus, Dăncilă a stat în picioare tot timpul, comparativ cu Iohannis, care a stat pe scaun.

Organizatorii conferinței de presă a Vioricăi Dăncilă, respectiv PSD, au anunțat că accesul tuturor jurnaliștilor care au întrebări pentru candidatul PSD la președinție este permis. Fostul premier a răspuns, pe rând, tuturor întrebărilor jurnaliștilor prezenți în sală, pe diverse teme, de la politică internă, externă sau justiție.

În legătură cu diaspora, Viorica Dăncilă a fost criticată pentru că i-a numit „ăştia” pe românii din diaspora. După dezbatere ea a explicat: „Am vrut să folosesc expresiile președintelui Iohannis”.

Dăncilă l-a criticat pe contracandidatul său în turul doi al alegerilor prezidențiale, că nu a făcut nimic pentru românii din străinătate.

„Klaus Iohannis pune mare accent pe votul din diaspora. Dar ce a făcut pentru români, să îi aducă acasă? Pentru că românii s-au săturat de lozinci, vor lucruri concrete. Ce a făcut Guvernul? Am implementat Start Up Diaspora. Am implementat programe în agricultură şi 1.600 de români s-au implicat în programul pentru tomate. Am facilitat votul pentru românii din Diaspora, şi astfel poate vota timp de 3 zile. Am acordat manuale şcolare, burse, am acordat suport în educație pentru copiii români de peste hotare.

Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nicio deplasare dedicată românilor din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde sunt mulți români, nu s-a întâlnit cu “ăștia”, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în ţară, nu a făcut nimic pentru consolidarea relațiilor cu cei aflați în afara granițelor”, a declarat Dăncilă.

Ulterior, la Antena 3, Viorica Dăncilă a explicat folosirea termenului „ăștia”. Ea a spus că a vrut să preia expresiile utilizate de Klaus Iohannis, dar a uitat să folosească ghilimele. „Dacă s-a înţeles greşit, îmi cer scuze”, a declarat Viorica Dăncilă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mamă abandonată de fiica plecată în Italia, mâncată de vie de viermi. ”Nu mă întorc nici dacă moare”

Nebunie la Udine, un român a bătut cu lanțul pe stradă un italian, fără motiv. Când a fost arestat, era încă murdar de sângele victimei