in

Zboruri Blue Air anulate, SCANDAL pentru banii de bilete nereturnați. „Nu avem de unde”

Compania Blue Air intră în insolvență. Compania avea probleme financiare încă dinainte de criza coronavirus, dar aceste probleme s-au accentuat.

Compania aeriană Blue Air a intrat într-o formă asemănătoare insolvenței numită concordat preventiv. Decizia Tribunalului a fost pronunțată astăzi, 6 iulie 2020.

Compania refuză să înapoieze banii pentru biletele nefolosite. Sute de români au descoperit abia după ce au ajuns la aeroport că zborurile lor cu Blue Air au fost anulate.

Iar banii nu sunt returnați nici după luni de zile. Blue Air recunoaște că este depășită de valul de mesaje, iar în privința returnării banilor spune că nu are deocamdată de unde, scrie Libertatea.

La numerele afișate pe pagina operatorului aerian nu răspunde nimeni. 

Libertatea a făcut o scurtă selecție a mesajelor recente cu românii nemulțumiți.

“Compania Blue Air își bate joc de clienții ei în ultimul hal! Zborurile au fost anulate din cauza pandemiei, am înțeles, am primit voucher.

Vrem să sunăm să cumpărăm alte bilete cu voucherul. Nu e posibil, pentru că nu răspunde nimeni la telefon.

Nu-i nimic, chiar dorim să mergem în țară, așa că am intrat pe site să cumpărăm alt set de bilete. «Tranzacție eșuată» de patru ori, încercăm cu un card, încercăm cu alt card, cine știe care e problema?

A cincea oară, în sfârșit, am reușit să cumpărăm două bilete dus-întors pe ruta Dublin-Cluj în valoare de circa 700 de euro. A doua zi? Surpriză! 3.500 de euro ne lipsesc din cont! 3.500!

E-mail de confirmare doar pentru un singur set de bilete, dar uite noi cumva, am cumpărat 5. Stăm ore întregi la telefon, nu răspunde absolut nimeni! Trimitem e-mail, iar nu răspunde nimeni! Să vă fie rușine pentru cum tratați clienții!

Este absolut strigător la cer să îți lipsească asemenea sumă de bani și să nu te bage în seamă absolut nimeni. Ah, da, să nu uităm, pe lângă asta mai avem și un voucher care, după cum se vede, poate fi aruncat la gunoi”, a scris Margareta M. pe pagina de Facebook a Blue Air.

“Răspundeți la comentariile clienților! Eu am un zbor anulat pentru luna septembrie Bacău-Dublin și am aproape o lună de când încerc să iau legătura cu dumneavoastră și în zadar”, scrie și Crenguța Cozma, o altă clientă a companiei aeriene. Dați un număr de telefon. Și pe noi ne duc de nas de patru luni, nu vor să ne returneze banii. Rușine!”, scrie Crenguța Cozma, clientă Blue Air.

Oficialii companiei dau vina pe greutățile financiare apărute din cauza pandemiei de coronavirus și recunosc că angajații din call center nu mai fac față sutelor de reclamații pe care le primesc zilnic. “Noi anunțăm fiecare pasager în momentul în care sunt anunțate zborurile. Noi anunțăm agenții, nu avem adresele de e-mail ale pasagerilor, iar agenții au responsabilitatea să anunțe mai departe”, a declarat, pentru Libertatea, Oana Petrescu, directorul general al Blue Air.

Valoarea biletelor anulate se ridică la 20 de milioane de euro, bani pe care Blue Air nu îi are. “Din păcate, cu returnarea banilor durează, noi am estimat că în jur de 10 săptămâni, fiindcă trei luni noi nu am încasat nimic. Pur și simplu nu avem de unde! Și atunci, când vom avea surplus față de cât costă să zburăm, începem să plătim”, declară Oana Petrescu.

„Biletele anulate sunt 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm. Nu e că nu vrem. Și asta e situația la toate liniile aeriene, nu suntem singurii. E o problemă masivă în industrie. Noi așteptăm ajutorul de stat și atunci vom putea plăti, dar până atunci nu avem cum.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român a jefuit un bar din Sarezzo. Și-a schimbat hainele și s-a întors să achite consumația

Italia, tânăr român de 28 de ani, a murit înecat în timp ce se scălda cu mai mulți prieteni la Lido di Classe