in

Ministerul român al afacerilor externe, transformat în Ministerul afacerilor Blue Air

Ambasadele din țările cu cele mai mari comunități de români din afara țării (Italia, Spania, Franța, Belgia și Finlanda) par să fi încurcat rolul pe care orice misiune diplomatică îl are, acela de a promova strict comunitățile românești și România, și s-au pus pe o adevărată campanie de promovare a firmelor private. De notorietate a devenit în ultima perioadă cazul companiei aeriene Blue Air, companie care beneficiază de anunțuri ca niște veritabile reclame, pe paginile de Facebook ale ambasadelor românești mai sus amintite. În unele cazuri chiar în detrimentul altor companii aeriene.


Ambasada României în Republica Finlanda16 iunie la 17:32

Vineri, 16 iunie 2017, Ambasadorul României în Finlanda a participat la ceremonia de inaugurare a cursei Blue Air, care va opera trei zboruri săptămânale directe pe ruta București – Helsinki. 160 de pasageri s-au îmbarcat în prima cursă spre București.

Ne bucurăm că Blue Air, companie cu capital 100% românesc, a venit în întâmpinarea comunității române din Finlanda, în sprijinul mediului de business și pentru promovarea României ca destinație de vacanță.

Ambasada României în Spania  – 10 iunie la 19:00

Una caldă, una rece… Blue Air introduce zboruri pe ruta Valencia – Iaşi, în timp ce Ryanair anunţă că nu mai oferă curse Vitoria – Bucureşti.

Ambasada României în Regatul Belgiei  Ieri la 09:48

Compania Blue Air a lansat pe 30 iunie o nouă rută aeriană Bruxelles -Constanța-Bruxelles, în prezența doamnei Ecaterina Constantinescu, șeful secției consulare, a domnului Ștefan Sima, consilier economic și a reprezentanților tour-operatorului Maxitours! Urăm zboruri plăcute celor care doresc să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc în sezonul estival!

Ambasada României în Franța5 iunie la 19:42

Din 3 iunie 2017, compania Blue Air asigură două curse săptămânal între București și Bordeaux.

Ambasada României în Italia21 iunie la 20:00

Compania aeriană românească Blue Air a inaugurat recent primul zbor direct pe ruta Florența-Iași, o legătură care vine în sprijinul promovării turismului și a schimburilor culturale dintre cele două țări


O situație delicată a fost și în urmă cu doi ani pentru Ministerul român de Externe. Fostul ambasador la Moscova și Roma, Constantin Grigorie, a aparut într-o reclamă, fără să aiba acordul autorităților de la București. Ambasadorul promova într-un clip filmat un aparat medical invocând scopul strict umanitar al demersului său, acesta având caracter personal şi fără obţinerea de foloase materiale

Reprezentanții MAE au precizat că nu au fost informați despre acțiunea ambasadorului și nici nu s-a solicitat acordul instituției pentru filmare. De asemenea, MAE considera regretabilă și de neacceptat folosirea numelui ministerului în materiale publicitar.

Atunci reacția MAE a fost imediată, presa românească a relatat pe larg acest caz. De această dată, în cazul companiei Blue Air, deși anunțurile au apărut de o lună de zile, nimeni nu a reacționat la MAE, ceea ce înseamnă că postările au fost făcute cu acordul ministerului.

Andi Rădiu

[email protected]

Ambasada României în Italia, agent comercial pentru Blue Air

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O femeie, șeful caporalilor pe câmpurile din Bari, coșmarul lucrătorilor: ”Cățea, curvă grăbește-te”

Sicilia, sclavia continuă, numărul întreruperilor de sarcină ale româncelor este înspăimântător. ”Va fi o explozie!”