in

Băsescu era în diaspora încă din comunism: «Şi eu am stat pe mare 12 ani din aceleaşi motive din care voi sunteţi acum prin toată Europa»

Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu susține că plecările lui în afara țării în perioada comunistă aveau același motiv cu plecările românilor de acum în diaspora.

Băsescu i-a scris unui interlocutor: „Cornele, să ştii că înţeleg foarte bine pe românii din diaspora. Şi eu am stat pe mare 12 ani din aceleaşi motive din care voi sunteţi acum prin toată Europa . Vă înţeleg foarte bine şi viaţa şi ce vă motivează să plecaţi departe de casă. Să ai noroc!”, a scris senatorul PMP.

Un alt interlocutor l-a înrebat „de ce a vândut flota”. Iată răspunsul lui Băsescu: „Celor care îţi spun că eu am vândut flota, cerele să-ţi arate măcar un singur document, prin care eu să fi aprobat vânzarea măcar a unei singure nave. Flota nu a fost companie naţională, a fost societate comercială, deci a fost transferată pentru privatizare la FPS care a vândut navele pe piaţa internaţională la preţuri care mai bune, care mai proaste şi funcţie de starea tehnică şi vechimea navelor.

Ce am făcut eu ca ministru a fost ca după vânzare căre companii străine să le retrag dreptul de a arbora pavilionul României, aşa cum mă obliga legea. Acelaşi lucru l-au făcut şi miniştrii care au fost la transporturi în perioada 1992 – 1996. Şi îţi mai spun un secret, starea tehnică a navelor era foarte proastă pentru că Ceauşescu a vrut să asimileze în industria românească toate echipamentele necesare unei nave. Te rog du acest mesaj şi în Kiseleff”, a scris Băsescu.

Băsescu despre votul prin corespondență: «PNL face blat cu PSD»

Dezvăluirile lui Dan Andronic: victorie în alegeri pentru Traian Băsescu în 2009 prin MANIPULAREA VOTULUI DIASPOREI

Opal Transfer își extinde serviciile în Italia. Trimite bani simplu, rapid, ieftin și în siguranță

Primarul din Focșani (PSD), cea mai depopulată capitală de județ: «NU e adevărat că cetățenii părăsesc țara»