in

Muncitori din Vietnam, angajaţi de primăria din Soveja. «Sunt muncitori, harnici şi fac munca cea mai grea»

O gură de oxigen pentru piaţa muncii din România, greu încercată în ultimii ani, sunt muncitori asiatici. Lucrările pentru reţeaua de apă şi canalizare din comuna Soveja, judeţul Vrancea, sunt efectuate de 23 de muncitori din Vietnam.

„Zilele trecute i-am întâlnit pe străzile și ulițele noastre, prin curțile oamenilor săpând pământul pentru montarea apometrelor. Sunt 23 de vietnamezi, care efectuează aceste lucrări. Aproape 1.000 de apometre vor fi montate iar toată munca cea grea o fac ei, noii imigrați din localitatea noastră.

Tineri sau mai puțin tineri (deși fizionomiile lor nu o demonstrează), cetățenii veniți tocmai de la capătul lumii, sunt muncitori, harnici și nu creează probleme. Le Dinhchien este șeful lor și e singurul care vorbește puțină engleză. Ne-a spus că se simt bine la noi și că oamenii locului îi tratează cu respect și că vor termina treaba așa cum li s-a cerut. Ne vorbesc despre cultura lor culinară și dorul de copiii lăsați departe. La fel cum toți oamenii locului au, la rându-le, copiii sau nepoții plecați departe”, se arată pe site-ul primăriei din Soveja.

Cea mai mare CRIZĂ de forţă de muncă de după Revoluţie! Patronii de pe litoral sunt disperaţi: «Mulţi îşi încearcă norocul în străinătate»

La finele săptămânii, muncitorii vietnamezi au fost invitaţi la primărie, unde au discutat cu localnicii şi autorităţile.

Cei 23 de muncitori din Vietnam sunt angajaţi ai unei companii de utilităţi publice şi vor rămâne în următoarele luni la Soveja până la finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare din comună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Abia întors din Italia, dimineață și-a găsit mama omorâtă de tatăl lui: ”Am ucis-o din plăcere”

Italia, șofer român, judecat după ce a lovit mortal un adolescent. ”Înțeleg durerea părinților pentru că și eu sunt tată, am trei copii”