in

AUR, proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare: închisoare sau amendă penală de 100.000 de lei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus la Senat proiectul de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare. Astfel, emiterea de acte normative „care discriminează pe bază de vaccin” ar putea fi sancționată cu condamnarea la închisoare de la şase luni la doi ani sau amendă penală ce poate ajunge la 100.000 de lei.

Proiectul depus de parlamentarii AUR interzice „condiționarea drepturilor și libertăților cetățenești de obligativitatea vaccinării”.

„Prin această lege, pentru care a fost solicitată dezbaterea în procedură de urgență, parlamentarii AUR propun reglementarea interzicerii oricărei forme de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, având la bază administrarea sau nu a oricărui tip de vaccin”, se mai arată în comunicat.

AUR acuză că acest lucru îl „face guvernul de câteva luni încoace, condiționând drepturi și libertăți fundamentale de actul vaccinării”.

„Ce propunem, pe scurt, dacă legea va fi adoptată: Emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Toate celelalte fapte sau acte juridice care vor da naștere la discriminări pe motiv de vaccinare vor constitui contravenții și vor fi sancționate cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei dacă discriminarea va viza o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea va viza o categorie sau un grup de persoane”, precizează AUR.

Însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis la începutul lunii aprilie că vaccinarea obligatorie „este necesară în democrație”.

CEDO a fost sesizată de părinții copiilor refuzați de școală pentru lipsa vaccinării în Cehia și a precizat că vaccinarea obligatorie era „necesară într-o societate democratică”.

Avocatul specializat din cadrul CEDO a explicat că „această hotărâre întărește posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile actualei epidemii COVID19”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei persoane arestate în Italia pentru tragedia telecabinei din Mottarone, au lăsat frânele blocate

pasapotul covid sts

Pașaportul COVID, testat cu succes. Cum va arăta documentul care va intra în vigoare de la 1 iulie