in

Azi, ortodocşii îl sărbătoresc pe Sf. Apostol Andrei, ”Ocrotitorul României”

Azi, 30 noiembrie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, proclamat în 1997, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ordoxe Române drept “Ocrotitorul României”. La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Andrei şi Andreea!

Peste 660.000 de români care poartă numele Sfântului Andrei, ocrotitorul României, îşi sărbătoresc azi onomastica.

Numele Sfântului Apostol Andrei este purtat de 668.332 de români, dintre care 336.952 bărbați şi 331.380 femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administrației şi Internelor.

Din cele 331.380 de femei care sărbătoresc astăzi, 279.147 poartă numele de Andreea.

Cine a fost Sfântul Apostol Andrei

Potrivit tradiţiei, Sfântul Apostol Andrei, despre care aflăm din Sfânta Scriptură că este fratele Sfântului Petru, este cel care a întemeiat primele comunităţi creştine în Dobrogea. Cei doi fraţi erau pescari şi au fost primii chemaţi să-l urmeze pe Iisus.

Sfântul Apostol Andrei este şi ocrotitorul românilor imigraţi în nordul Europei, fiind prăznuit şi la noua eparhie înfiinţată la Stockholm.

 

 

Mai mult de o sută de români au purtat prin centrul orașului Milano un steag imens și au cântat „Acolo este țara mea” FOTO

Îngrijitoare în Italia ”la fix” sau ”la ore”, CONCEDIUL MEDICAL: cum se poate obține și cum este plătit?