in

Condamnat pentru viol și furturi în Italia, angajat ca profesor la un liceu din România

O anchetă este desfășurată la Liceul Tehnologic din Țicleni de către o comisie a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, după ce într-o publicație locală au apărut informații cu privire la trecutul infracțional al unui profesor care predă educație fizică și instruire practică.

Emilian Elvis Trușcă este încadrat la plata cu ora la liceul unde director este verișorul său primar, Mihai Istrate. Profesorul ar fi fost condamnat în tinerețe pentru viol, iar în anii 2009 și 2010 a comis două furturi în Italia, fiind condamnat de instanța de judecată din Verona la plata unei amenzi. Cadrul didactic este acuzat că a sustras CD-uri, DVD-uri, produse cosmetice și sticle cu băuturi alcoolice.

“S-a declanșat o anchetă și, dacă informațiile se vor confirma, profesorul va trebui să plece de la școală. Trebuie să prezinte și un certificat de integritate comportamentală eliberat de Poliția Gorj, în care se menționează dacă a comisn fapte penale de natură sexuale. În acest caz, persoana respectivă nu poate să fie încadrată în învățământ, conform legii. Inspectorii care s-au deplasat la școală nu l-au găsit, dar a fost invitat să se prezinte la Inspectoratul Școlar”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru romaniatv.net. 

Profesorul Emilian Elvis Trușcă nu a putut fi contactat. Nici directorul Liceul Tehnologic din Țicleni nu a putut fi găsit, el fiind plecat în Italia, în cadrul unui proiect educațional.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Curtea Constituțională a Italiei dă undă verde sinuciderii asistate, spre indignarea Bisericii Catolice

Cablul de oțel al unui elevator s-a rupt, muncitor român de 24 de ani grav rănit la o firmă din Udine