in

Un român i-a dat fiului său o grenadă să se joace cu alți copii. Geniștii italieni: ”Ar fi putut exploda”

Un român i-a dat fiului său o grenadă să se joace cu alți copii. Geniștii italieni: ”Ar fi putut exploda”. Dispozitivul a fost găsit de un trecător în apropierea unui bloc de locuințe. Zona a fost blocată. Apoi, un român a mers la carabinieri: ”L-am dat fiului meu, este inofensiv”. Geniștii au verificat: „Fals, ar fi putut exploda”.
>>> Lega cere obligativitatea crucifixelor în școli, birouri, închisori și porturi: amenzi de până la 1.000 de euro

Un român i-a dat fiului său o grenadă să se joace cu alți copii

Îi lasă o grenadă de mână fiului său și prietenilor săi „ca să se joace de-a războiul”, dar apoi dispozitivul este uitat în fața intrării unui bloc de locuințe și găsit în zori de ziuă de un locatar care se întorcea din tura de noapte de la serviciu. Rezultatul: alarmă, cartier blocat, părintele sosind în zonă și spunând că „dispozitivul este inofensiv”, dar, după declanșarea urgenței și examinarea grenadei de către geniști, verdictul: „Bomba aceea ar fi putut exploda cu adevărat”. Și ar fi putut ucide.

Afacerea a ținut în suspans timp de ore întregi Castel Goffredo, un oraș din provincia Mantova. Sâmbătă seara s-a descoperit că în dispozitiv nu se aflau praf de pușcă sau alte substanțe explozive, dar dispozitivul intern nu fusese complet dezamorsat, iar grenada ar fi putut exploda ‘provocând pagube grave persoanelor și bunurilor.
>>> Bologna: o femeie a încearcat să-și otrăvească mama, apoi s-a sinucis sărind pe fereastră de la etajul cinci

Acum, grenada găsită în zorii zilei de sâmbătă la intrarea într-un bloc de locuințe de pe Via Ugo La Malfa a fost rechiziționată de carabinieri și plasată într-un loc sigur în așteptarea unor verificări suplimentare de către geniști și a instrucțiunilor autorităților judiciare.

O bombă în pragul ușii

Iată ce s-a întâmplat. În zorii zilei de sâmbătă – era în jur de ora 4.30 – un cetățean bengalez se întorcea la domiciliu după tura de noapte la serviciu când a văzut o grenadă de mână lângă ușa de la intrare a clădirii. Epuizat și speriat, bărbatul a dat imediat alarma: la fața locului au sosit carabinierii de la postul din Castel Goffredo și Radiomobilul din Castiglione, poliția locală, pompierii și protecția civilă.

Ca măsură de precauție, clădirea a fost evacuată, iar zona a fost izolată până la finalizarea investigațiilor. Între timp, a fost implicată și Prefectura. Care, la rândul ei, a apelat la echipa de dezamorsare a bombei a Corpului de Grăniceri din Cremona, care a sosit ieri la ora 14.00. Din primele investigații efectuate de carabinieri la fața locului, s-a considerat că grenada de mână este acum inofensivă. Dar, în cursul zilei, au avut loc două răsturnări de situație.

”Doar un joc”

În primul rând, în timp ce se încerca să se afle cum și de ce se afla grenada acolo, a sosit o primă explicație. De fapt, un bărbat de origine română care locuiește în clădirea de alături s-a prezentat spontan la carabinieri și a explicat cum a lăsat grenada cu fiul său și câțiva prieteni, vineri, pentru a se „juca de-a războiul”.

Evident, conform explicației bărbatului, bomba a fost apoi uitată până când a fost găsită în zori. „Bunicul meu a găsit-o cu mult timp în urmă: este goală și pot să o recuperez și să o aduc înapoi în casă”, explicația. Dar până atunci fusese dată alarma, iar forțele de poliție și autoritățile fuseseră deja activate (primarul Alfredo Posenato și adjunctul său, Davide Ploia, au fost și ei la fața locului de mai multe ori).

Potențial letal

Apoi, a doua întorsătură de situație. Experții geniști din Cremona au verificat că da, grenada nu conținea explozibili, dar era totuși extrem de periculoasă. Mecanismul de deflagrație nu a fost dezactivat și o deflagrație ar fi putut avea loc în continuare. În cele din urmă, grenada a fost confiscată de carabinieri. Cu toate acestea, poziția bărbatului care și-a asumat responsabilitatea pentru deținerea grenadei este investigată de anchetatori.

sursa: milano.corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Carsoli, plantație uriașă de marijuana păzită de un român înarmat

Toți românii cu terenuri în România vor fi obligați

Sunt vizați toți românii care dețin terenuri în România: devine obligatoriu