in

Criză de pizzari în România: „Toți vor în Italia, salariile sunt mai mari”

Pizzeriile din România se confruntă cu o mare problemă: nu au personal specializat. Pizzarii sunt greu de găsit. În România sunt prea puține școli care se ocupă de pregătirea lor și astfel mulți tineri pleacă să învețe cum se face pizza în Italia. Dar nu se mai întorc, pentru că salariile din Italia sunt mai bune.

Salarii mai avantajoase în Italia pentru pizzari

Deși pizzerii sunt multe, este greu pentru restaurante să găsească pizzari. Grupurile de profil sunt pline de anunțuri: patroni de pizzerii care caută seriozitate și oferă salariu avantajos și sporuri financiare.

“Majoritatea pizzarilor spun că le este mai bine afară. Au mai multe avantaje afară decât aici. Salariile sunt mult mai mari. Dacă la noi câștigi 3.500 de lei pe lună, în Italia poți să iei pe lună 1.200 de euro, 1.300 de euro, dând afară celelalte cheltuieli.”, a declarat Marin Gabriel, pizzar, pentru ProTV.

Așa că, de cele mai multe ori, românii școliți în Italia rămân acolo. Puțini sunt cei care se întorc să profeseze această meserie aici. Iar cei care vor să învețe să fie pizzari în România au posibilități limitate.

Cea mai bună pizza napolitană din Madrid, facută de un oltean: ”Nu toată lumea ştie s-o facă”

Reîntorși după 16 ani în Italia. Vând pizza, porchetta sau paste făcute tradițional: ”Nu ne pare deloc rău că am luat această decizie”

Pizza cu blat congelat

În 2021, pizza a fost pe locul doi în topul preferințelor culinare ale românilor care își comandă mâncarea prin intermediul platformelor de livrări.

Dar în pizzeriile românești, din cauza lipsei profesioniștilor, de multe ori se face pizza cu blat congelat sau cu produse de calitate scăzută.

Ciprian Zamfir este de 22 de ani pizzar la Roma și spune că cel mai important este ca aluatul să fie de calitate.

Video șocant la o televiziune franceză: „Pizza Coronavirus în Italia”. Giorgia Meloni a explodat: „Dispreț pentru autorii acestui gunoi anti-italian”

”Este important să cunoști toate produsele și toate să fie de calitate. Cunoscând originea grânelor, atunci noi scoatem ce-i mai bun. Un sos de roșii de calitate, o mozzarella de calitate, de permite să avem o pizza de calitate.

Pizza trebuie mâncată și de gust, nu să ne umplem, nu cu de toate. Prea multe ingrediente într-o pizza nu ne permite să savurăm calitățile acestui produs.”, a declarat Ciprian Zamfir pentru ProTV.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
judet muncitori peste hotare

Ce a fost şi ce a ajuns! Un judeţ din România are mai mulţi muncitori peste hotare decât acasă

droguri si arme descoperite la un roman din Latina

Român arestat la Latina, avea în casă cocaină, hașiș și două pistoale