in

Cum îşi bat joc patronii români de cei care vor să muncească: «Mi s-a oferit un salariu de 1.500 de lei pentru un program de 24/24»

salariu de 1.500 de lei

Un tânăr care a vrut să se angajeze ca barman la Mamaia, Constanța, povestește că i s-a oferit un salariu de 1.500 de lei, adică puţin peste 300 de euro, pentru un program de 24/24. Acesta spune că oferta este una jalnică.

„Am fost ieri la un interviu.. Jale, pot spune de început. Am fost la un interviu în Mamaia, pentru postul de barman. Am primit una din cele mai jalnice oferte – program 24/24, SALARIU 1500 de lei.

Voi chiar nu sunteti întregi? Cum sa dai 1500 de lei unui Barman cu un program 24/24, adică o norma normală de lucru, plus încă o norma, raportat la programul de 24/24. 360 de ore cu 1500 de lei ???”, a scris Dragoș pe grupul de barmani și ospătari.
Tânărul își dorește ca toți angajatorii care oferă astfel de salarii să nu găsească personal.

„De asta nu aveti personal si va treziți la jumătatea luni Iulie ca nu aveti personal. Sper ca toti acesti angajatori sa nu isi găsească nici un angajat. Sa lucrați voi pe 1500 de lei. SA VA FIE RUSINE!!!!!”, a mai scris Dragoș.

Turismul plânge după angajaţi

Un altă tânăr , „John” scrie: „Vad ca acum se caută oameni pentru sezon să-i înlocuiască pe cei care nu au fost plătiți in pandemie. Frumos așa”. Până la debutul pandemiei, angajatorii din industria ospitalității se plângeau că nu au pe cine angaja, mulți dintre lucrători fiind plecați în străinătate.

„Vorbim de ceva ani că dezvoltarea și operarea eficientă în turism nu se poate face în condițiile crizei (n.red. – de forță de muncă) pe care o traversăm azi. Atunci încercăm să propunem către autorități o serie de soluții, pentru că nu există o soluție miraculoasă care să rezolve total această problematică a forței de muncă. Trebuie un mix de soluții, astfel încât abordate fiecare dintre ele să ne ajute să micșorăm, pentru că rezolvarea ei totală este iluzorie”, afirma în 2018 un manager de hotel.

Mărturisirile italianului care a ucis-o pe Mihaela: ”După ce am apăsat pe trăgaci, mi-a spus TE IUBESC, dar nu m-am mai putut opri!”

Italia şi-a redeschis graniţele şi a pus capăt restricţiilor de călătorie între regiuni: ”Nu trataţi Italia ca o lepră”