in

Românii care au revenit în țară vor să se întoarcă în străinătate: «Aici nu am ce să fac. Nu am găsit de lucru, am trei copii de crescut»

să se întoarcă în străinătate
Samuel Tănasie munceşte de şapte ani în Italia

Autorităţile au anunţat că sute de mii de români s-au întors în țară, din cauza coronavirusului, în ultimele luni. În localitatea Sadova, județul Dolj, 400 din cei 2.000 de locuitori plecaţi la muncă în străinătate au revenit în localitatea de baștină. Şi-au pierdut locurile de muncă acolo, dar sunt hotărâți să se întoarcă în străinătate.

În ţară oamenii nu au bani din care să trăiască. Jumătate din ei sunt şi acum în izolare la domiciliu. Iar numărul celor care se întorc este în continuă creștere. În următoarea perioadă mai sunt aşteptaţi alţi 500 de români care au muncit în străinătate, toți sezonieri cărora li s-au terminat contractele.

Samuel Tănasie lucra în Lombardia, de mai bine de şapte ani de zile. Ridică hale de producție pentru diverse firme de acolo. Pandemia l-a prins singur în străinătate și de teama virusului a renunțat la tot ce avea și a venit acasă. A fost primul român din Sadova, județul Dolj care s-a întors din străinătate. Biletul de avion l-a costat 300 de euro, scrie Digi 24.

Pleacă cu toată familia

„Lucram într-o fabrică de acolo, în Italia, în producție, şi când am văzut că au apărut primele cazuri acolo, în Lombardia, am luat primul avion care mi-a ieșit în cale și am venit acasă. Am zis că nu o să mai ajung să îmi văd familia”, a povestit bărbatul pentru Digi 24.

Acum, când măsurile s-au mai relaxat, vrea să se întoarcă. Nu mai știe însă dacă va mai fi primit la vechea fabrică, dar este hotărât să o ia de la capăt. “Aici nu am ce să fac. Nu am găsit de lucru în aceste trei luni. Acum nu mai plec singur. Iau toată familia cu mine. Am trei copii de crescut”, a spus bărbatul.

Coronavirusul i-a „ars” complet plămânii, italian de 18 ani salvat printr-un transplant pulmonar bilateral la Milano

Șoc în Calabria, româncă înarmată, l-a luat ostatic pe bătrânul de 88 de ani asistat, Carabinierii au negociat toată noaptea