in

Darius Vâlcov, judecat pentru corupție, vrea să se refugieze în Italia. Are afaceri la Milano și își ia cetățenia

Cu două sentințe în așteptare și o condamnare la închisoare, Darius Vâlcov și-ar pregăti terenul pentru plecarea în Italia, scrie B1TV.

Darius Vâlcov, „eminența cenușie” din spatele ultimului program de guvernare PSD și consilier al Vioricăi Dăncilă pe vremea când era premier, pare să își pregătească terenul pentru plecarea în Italia, deși în luna iulie va primi sentința în două dosare de corupție.

Dacă pe 7 iulie Tribunalul Dolj se va pronunța în speța în care acesta este acuzat de DNA de luare mită, Tribunalul Gorj va da o decizie în 13 iulie într-un dosar în care este inculpat pentru infracțiuni similare.

Potrivit Concretolt.ro, Darius Vâlcov vrea să devină cetățean model în Italia, cu acte în regulă și cu contribuțiile la stat plătite, astfel încât statul italian să-i ofere cele mai bune condiții dacă va fi nevoie.

Legile din peninsulă prevăd sancțiuni mai puțin aspre pentru infracțiuni fără violență, astfel că o eventuală sentință de până la trei ani de închisoare ar putea fi executată în regim de libertate supravegheată, cu interdicția de a părăsi țara.

Darius Vâlcov are deja o condamnare pe fond de 8 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Totuși, în această speță, apelul este suspendat până la momentul în care Curtea de Justiție a UE va lua o decizie privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a hotărârii CCR privind nelegala constituire a completurilor de trei judecători.

În acest context, Darius Vâlcov a înființat recent o societate la Milano, Italia, într-o premieră, având în vedere că tradițional fostul primar al Slatinei nu își asuma firmele create, ci le controla prin diverși interpuși, după cum arată rechizitoriile DNA întocmite pe numele său.

Este vorba despre Private Limited Company Independent SRL, cu sediul în Milano, VIA GIOVANNI BATTISTA MONTEGGIA 8, societate care are un singur angajat și un acționar unic, în persoana lui Darius Vâlcov.

Dragoș Săvulescu și Mario Iorgulescu sunt și ei în Italia, deși au probleme cu justiția în România

Darius Vâlcov nu ar fi prima persoană publică din România care pare să se ferească de sistemul judiciar românesc în Italia. La început de iunie, Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, transmitea un mesaj sfidător de pe o insulă din peninsulă.

„Viața e amuzantă: era o vreme când noi eram închiși și alții erau liberi, acum noi suntem liberi și alții sunt închiși”, a fost mesajul postat pe Instagram de fostul acționar de la Dinamo București. Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), ar fi și el în Italia, unde ar sta internat într-o clinică, iar judecătorii de la Curtea de Apel București au decis, definitiv, în iunie, arestarea sa preventivă în lipsă. Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, după un accident rutier grav petrecut în 8 septembrie 2019, care s-a soldat cu moartea unui om.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Închisoare pentru persoanele infectate care ies din casă! Măsura se aplică în regiunea Veneto

”Mama tuturor reformelor”: Premierul Giuseppe Conte a anunțat aprobarea unui pachet de măsuri economice deosebite