in

Deputatul „Mitralieră”, amendat pentru că nu a purtat mască. «Trump a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Fac ce spune Trump»

deputatul „Mitralieră” mască

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut şi ca deputatul „Mitralieră”, a fost amendat de poliție pentru că a refuzat să poarte mască într-o benzinărie din București. Mai mult, în loc să se conformeze solicitării polițistului, care i-a spus să-și pună masca, el l-a insultat și s-a prevalat de calitatea sa de parlamentar.

Informația a fost făcută publică chiar de Poliția Română, fără a menționa că e vorba de Cătălin Rădulescu.

Contactat de presă, Rădulescu a spus că nu va mai purta mască niciodată “pentru că așa a zis Trump”.

“În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contravențional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, arată comunicatul Poliției Române.

«Nu există boală fără simptome»

Contactat de Digi24.ro, deputatul a confirmat incidentul din benzinărie, însă susține că nu i-a jignit pe polițiști. Rădulescu spune că a decis să nu mai poarte mască deloc și că va contesta toate sancțiunile pe care le va primi. Rădulescu are și o explicație:„președintele SUA, Donald Trump, a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Din momentul astă o să fac ce spune președintele Trump”.

Întrebat dacă nu riscă să îi infecteze pe cei apropiați, Rădulescu a spus că el este medic și că nu crede în transmiterea virusului de către persoanele asimptomatice.
„Eu sunt medic. Eu îmi cunosc organismul. Nu există boală fără simptome. Dacă am un simptom mâine, sigur că în momentul ală o să port”, a mai spus Rădulescu.
Parlamentul a primit două amenzi: una de 1.000 de lei pentru lipsa măștii și una de 500 de lei pentru felul în care i s-a adresat.

Badante și menajere din România, îngrijorare în Italia: „Familiile italiene riscă”

Modena, a încercat să jefuiască o bătrânică, român imobilizat de angajații magazinului și predat carabinierilor