in

Italienii, încurajați să îşi facă vacanţa în România: «Este un adevărat paradis, iar costurile sunt foarte accesibile»

Italienii vacanţa în România

Italienii au inclus România pe o listă foarte scurtă a destinațiilor europene sigure pentru vacanța de vară din 2020 în contextul pandemiei de coronavirus. Alături de țara noastră, pe lista celor de la Esquire Italia se mai află doar Grecia, Croația și Portugalia, țări în care numărul cazurilor de Covid-19 este „foarte mic și, deci, sunt considerate sigure”.

De asemenea, un alt motiv este faptul că toate aceste țări sunt la o distanță relativ mică de Italia, iar turiștii nu sunt obligați să facă o călătorie a foarte lungă pentru o vacanță de vară sigură, scrie gândul.info.

„Din lista noastră de destinații turistice europene sigure și perfecte pentru această vară, România este cea pe care italienii au tendința să o viziteze cel mai puțin. Cu toate acestea, este o greșeală: pentru iubitorii de mâncare, drumeții pe munte și plimbări în orașe, România este un adevărat paradis. Iar costurile sunt foarte accesibile. 2020 este anul perfect pentru a o descoperi. România este printre cele mai sigure țări de pe tot continentul când vine vorba de pandemia de coronavirus”, scrie Esquire Italia.

De 15 ori mai puţine cazuri de coronavirus

Orașul Sibiu a fost inclus pe lista celor mai sigure destinații turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus de către o agenție de turism susținută de Uniunea Europeană.

Lista numită „Cele mai sigure destinații de vizitat în Europa” a fost realizată în contextul în care mai multe țări își deschid frontierele, dar și hotelurile și restaurantele.

„Am selectat unele dintre destinațiile cel mai puțin afectate de COVID-19 (cu mai puțin de 600 de cazuri). Aceste destinații au implementat protocoale foarte specifice referitoare la igiena în restaurante, magazine, dar și măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiționat după fiecare persoană cazată, asigurarea măștilor de protecție și a măsurilor de distanțare sociale. Aceste destinații beneficiază și de proximitate față de spitale și au un număr mai ridicat de paturi per locuitor decât majoritatea țărilor europene”, a transmis agenția de tursim.

Potrivit agenției de turism, în România au existat de 15 ori mai puțin cazuri de coronavirus decât în majoritatea țărilor europene afectate de pandemie.

Sibiul este pe lista celor mai sigure destinații turistice din Europa

„Sibiul este o destinație perfectă pentru toate tipurile de turiști: pentru pasionații de Instagram care vor să își crească numărul de followeri, pentru cei pasionați de istorie și pentru iubitorii de natură.

Datorită implicării primarului, Sibiul are foarte multe spații verzi în oraș, dar și spații de agrement, parcuri… Sibiul este faimos acum și este considerat una dintre destinațiile europene cu cea mai bună calitate a vieții.

Sibiul, precum și alte regiuni (ex. Azore), luptă împotriva încălzirii globale și ia măsuri reale pentru protejarea mediului. Se angajează, de asemenea, să dezvolte turismul durabil bazat pe respectul pentru natură și ființele umane.

Vrei un argument final care să te liniștească? Știați că România are mai multe paturi de spital disponibile pe cap de locuitor decât Belgia, Elveția sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate și ar putea să îi primească pe turiști dacă va fi nevoie”, explică cei de la European Best Destinations.

Italia, cresc infecțiile, decesele și internările la terapie intensivă. Virusul era la Milano şi Torino încă din decembrie 2019

Italia, un bătrân de 105 ani a învins infecția cu COVID-19. ”Recuperarea lui e o lecție de viață pentru noi toți”