in

S-a întors din Italia și a mers în vizită la vecini, femeie din Brașov amendată cu 20.000 de lei

O femeie din Brașov care s-a întors recent din Italia a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică, deoarece nu a respectat regulile de autoizolare dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Femeia a ieșit din casă și mers în vizită la vecini. Sancțiunea primită de aceasta se ridică la 20.000 de lei, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, citată de mytex.ro.

În județul Suceava, o persoană din comuna suceveană Marginea a fost amendată cu 10.000 de lei din cauză că nu a respectat autoizolarea de 14 zile la domiciliu. Amenda a fost aplicată de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Persoana în cauză a fost identificată la Moldoviţa, unde deţine o casă.

Este prima amendă dată în judeţul Suceava pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă luate pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Bărbatul amendat are 52 de ani, s-a întors din Italia şi era în autoizolare la domiciliu, cel puţin teoretic. S-a plimbat de mai multe ori prin comuna Moldoviţa, a judeţului Suceava, unde deţine o casă. El a fost văzut de săteni, care au sesizat autorităţile.

Atoritățile române au deschis și 18 dosare penale până acum, pentru persoane care au părăsit locul de izolare.

„Persoanele care nu respectă regimul de izolare sau de carantinare sunt sub incidenţa legii. Iar dacă este vorba de o contaminare, de o disipare dovedită a acestui virus, este chiar vorba de legea penală. Există art. 352 CP care sancţionează. Se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la şase luni sau cu amendă până la 20.000 de lei”, a explicat dr. Horaţiu Moldovan, potrivit dcnews.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Avocatul Poporului îi solicită lui Iohannis să declare stare de urgență

Dramele Italiei: soț și soție, după 60 de ani de căsnicie, s-au stins în aceeași zi. ”Au murit singuri! Așa funcționează coronavirusul”