in

Șeful DRP, mesaj pentru românii din Italia care vor candida la alegerile locale: ”Românii au o șansă extraordinară de a-și face auzită vocea”

Dragi români de pretutindeni,

Zilele acestea, mai precis în 20 și 21 septembrie, au loc alegeri locale în mai multe regiuni din Italia. Se va vota în peste 1.000 de localități. Pentru mine este un motiv de bucurie și de mândrie că pe listele electorale sunt și români, oameni care au curajul și dorința de a se implica și de a deveni voci puternice în comunitățile lor.

51 de români rezidenți în Italia au cerut și au primit de la Autoritatea Electorală Permanentă din România adeverințele necesare pentru a candida. Vreau să îi felicit pentru că au curajul de a păși în ring, cum s-ar spune, și pentru că acceptă provocarea și responsabilitatea unei candidaturi.

Știu din experiența proprie în Consiliul Județean Vrancea ce înseamnă bătălia politică și ce înseamnă să îți asumi un rol în administrația locală. Sunt un om de dreapta și cred în valorile liberale, dar le urez succes tuturor candidaților, indiferent de orientarea politică. Implicarea voastră este un câștig pentru comunitatea românească din Italia.

Participând direct, activ, la viața politică și administrativă, românii au o șansă extraordinară de a-și face auzită vocea și de a arăta ceea ce pot. Așadar, mult succes tuturor candidaților români la alegerile de duminică și de luni din Italia. Sper ca în viitor să avem cât mai mulți români care să facă diferența în comunitățile în care s-au stabilit în străinătate!

Ovidiu Burdușa, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

primar filmat fiica dezbrăcată

Un primar şi-a filmat fiica dezbrăcată în timp ce o umilea: «Decât să ajungă pe la vreo 18 ani o drogată, mai bine câte-o lecţie din asta”

În timp ce românii sclavagesc prin alte țări, sute de hectare cu viţă de vie din România riscă să rămână neculese