in

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #șîeu, se oferă să îi angajeze pe brutarii din Sri Lanka alungaţi de localnicii din Ditrău

Antreprenorul Ștefan Mandachi, devenit cunoscut după construirea unui metru de autostradă și inițiatorul mișcării #șîeu, a anunțat că dorește să îi angajeze, ca brutari, pe cei doi cetățeni din Sri Lanka, aflați în centrul scandalului rasist din comuna Ditrău, județul Harghita.

„Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu, cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale. Ei să pună degetul pe hartă, avem locații în toată țara, îi pun șef de producție la panificație și postez poze cu mine și cu ei în locație. Cine poate să-mi dea detalii cum pot ajunge la ei, să-mi scrie urgent în privat. Sunt foarte hotărât!”, a declarat Mandachi, într-o postare pe Facebook.

Antreprenorul din Suceava s-a declarat nemulțumit de atitudinea patronului brutăriei din Ditrău, pe care l-a considerat drept „laș”.

„Eu dacă eram în locul patronului de la Ditrău nu aș fi renunțat la cei doi străini pentru nimic în lume. A fost laș, deși cine știe ce nebuni l-au presat… Știa cu ce probleme ne confruntăm noi antreprenorii, dar a tăcut. Eu preferam să închid restaurantul, să vând afacerea, să fac revoluție, dar n-aș fi renuțat la cei doi brutari. Nu pentru că sunt eu bun la inimă, ci ca o formă de protest împotriva Statului care a alungat toți românii peste granițe. I-a hăituit și pe angajați și pe patroni, până a rămas țărișoara golită”, a spus Mandachi.

„O să deschid cât de curând o franciză în Sfântu Gheorghe. Vor fi străini acolo, s-a priceput? Deși nu erau planificați! Asta ca să știe nebunii cu gândire feudală și să ne evite. Am voie să respect legea în țara mea, nu?”, a mai spus inițiatorul mișcării #șîeu.

Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbaţi din Sri Lanka s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producţie a pâinii, spunând că aceştia vor fi doar ajutoare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal, în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ura sau discriminare, după ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat în fata primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă că la ei în comună să nu vină migranţi, care să le „impună cultura lor” şi să le pună în pericol siguranţa.

Conflictul a început după ce aproximativ 200 de localnici din comună Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic, Biro Karoly, s-au adunat în fata primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii susţineau că a le e teamă că la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Proprietarii de locuinţe unde au fost cazaţi cei doi muncitori au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cei mai fericiți părinți români din Italia, au șapte copii și al optulea e pe drum. «Aș dori să invit mamele să aibă mai mulți copii.»

România este cel mai mare exportator de forţă de muncă din UE. Dar trei sferturi din românii plecați se întorc acasă