in

Țară bananieră. Șeful de la Spălarea Banilor, fost șef la secrete de stat, și-a falsificat toate diplomele de studii. A fost arestat

I-a fost anulată nu numai diploma de Bacalaureat, ci si diplomele pentru clasele I-XII. Laurenţiu Baranga, numit în 4 septembrie de Ludovic Orban șeful Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore.

Un caz incredibil de impostură la cel mai înalt nivel.

Baranga e cercetat pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, în baza cărora a ajuns în importante demnităţi publice.

Înainte de a obţine diploma falsă de bacalaureat, la 32 de ani, Laurenţiu Baranga a fost strungar. A lucrat la Uzina Mecanică Băbeni. Acest strungar a ajuns înalt funcţionar de stat şi a ocupat, între altele, funcția de director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), ori de membru ARACIS – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

ORNISS este un organism care, între altele, ”elaborează norme, instrucţiuni şi proceduri pentru protecţia informaţiilor naţionale clasificate şi, respectiv, a informaţiilor clasificate ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, denumită în continuare NATO”.

Un falsificator, un impostor, un analfabet pus să aibă grijă de secretele NATO.

Baranga este mason și a fost membru în Forța Civică, partidul fostului șef SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, pe listele căruia a candidat în 2012 la Vâlcea.

La vremea respectivă, se prezenta drept conferenţiar universitar doctor, după ce în 2011 obţinuse o diplomă de la Şcoala Doctorală a Universităţii Valahia din Târgovişte.

False toate actele de studii ale lui Laurenţiu Baranga.

Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 pronunțată în dosarul 3225/4/2016 al JS4 s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu (sentința a rămas definitivă la 28.09.2016):- diploma de Bacalaureat emisă de Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti, – Foaia Matricolă pentru clasele I-XII – certificat de competență lingvistică- diploma de licență și foaia matricolă emise de Universitatea Ecologică Bucureşti – diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție- certificat de absolvire emis de Universitatea Națională de Apărare- diploma de doctor – Universitatea Valahia.

El are și activitate universitară, fiind din 2012 conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, unde din 2016 este director al departamentului de știință și inginerie.

Între 2011 și 2012 a fost și lector la Facultatea de Științe Economice a Universității „Titu Maiorescu” din București.

Anchetatorii au stabilit până în acest moment că a prejudiciat statul cu 640.000 de lei.

Rovigo, accident soldat cu două victime, șoferul a dat vina pe colegul mort că se afla la volan, cercetat pentru ucidere din culpă

Distrugeau benzinării cu buldozerul pentru a smulge casieriile automate, bandă de români anihilată de carabinierii din Cattolica