in

Toți pasagerii unui autocar venit de la Rimini, izolați la domiciliu. Patru amenzi de 20.000 de lei pentru nerespectarea autoizolării

Un autocar care venea de la Rimini, zonă în care au fost înregistrate numeroase cazuri de coronavirus, a intrat luni prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea. Autoritățile locale au decis ca toţi cei 46 de pasageri să fie izolați la domiciliu, având în vedere că vin dintr-o zonă cu risc mai mic (zona galbenă), potrivit news.ro.

Autocarul a intrat în ţară luni dimineaţă prin Vama Borş, venind de la Rimini.

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus, cetăţenii români care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.

Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Amenzile sunt foarte mari pentru cei care nu respectă noile norme. Astfel, patru persoane, care s-au întors din Italia, au fost sancționate astăzi, cu 20.000 lei fiecare, pentru că NU au respectat pocedura de izolare la domiciliu. Este vorba despre o femeie și trei bărbați.

Potrivit DSP Alba, astăzi, luni 9 marie, patru persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale, cu un cuantum total de 80.000 de lei, pentru nerespectarea procedurii de izolare. Este vorba despre o femeie și trei bărbați, din mediul rural, din județ.

Nu au respectat aceasta masura pana la terminarea perioadei de izolare de 14 zile.

Sancțiunile au fost aplicate in baza H.G. nr. 857/2011 art. 34 lit. m, pentru nerespectarea de catre persoane fizice, suspecti si convalescenti de boli transmisibile, contacti si purtatori sanatosi de germeni patogeni, precum si de catre persoane juridice a masurilor prevazute de normele in vigoare, in scopul prevenirii si combaterii bolilor transmisibile.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Cel puţin şase morţi la închisoarea din Modena, în urma unor revolte cauzate de interzicerea vizitelor la închisori

Torino, român în stare gravă la spital, lovit în plin cu mașina de o italiancă