in

A furat bani de la copiii bolnavi de cancer. Mame disperate, escrocate de un tânăr care promitea că le ajută

Poliţiştii români au prins un tânăr din Bihor, care sub pretextul că vrea să ofere bani pentru copiii bolnavi de cancer, cerea conturile părinţilor, şi le golea. Mai multe mame aflate în situaţii disperate, făcând eforturi uriaşe să strângă bani pentru operaţii salvatoare pentru copiii lor, au rămas fără sume importante de bani.

„Ce om, ce suflet să ai? Să îmi facă mie una ca asta”, a povestit Roxana, mama unei fetițe bolnave de cancer.

Fetiţa a fost diagnosticată cu cancer şi avea nevoie urgentă de o operaţie costisitoare: 120.000 de euro. În ianuarie, pe când se afla cu ea la tratament în Turcia, Roxana a primit un mesaj.

A spus că ne ajută cu 70.000 de euro. Mi-a spus, ca să-mi trimită suma respectivă de bani, are nevoie de poze. Adică poza de pe card, față-spate. I-am trimis, am făcut. Eu nu am mai realizat”, a mai spus mama păgubită. În plus, individul se dădea emoţionat, lăcrima, ca și cum ar fi fost impresinat de cazul lor, şi spunea cât de mult vrea el să îi ajute cu bani.

4.000 de lei a pierdut după această escrocherie. Dar mai grav este ca Roxana nu este singură victimă. Asociaţia „Speranţă pentru România”, pe a cărei platformă au fost distribuite anunţurile umanitare, susţine că cel puţin 300 de mame au fost abordate în acelaşi mod.

„Acest escroc a preluat acele telefoane din platformă și i-a sunat pe absolut toți, pe WhatsApp, de obicei seara târziu, și s-a dat un om de afaceri, un om influent din România. Din fericire, din cei peste 300 de beneficiari, pe care îi avem și care au fost contactați, doar 3 au fost escrocaț”, a declarata Sami Negoiescu, ONG persoane vulnerabile.

Individul deja are un cazier lung. De-a lungul anilor, ar fi reuşit să înşele zeci de oameni, în faţa cărora a fost pe rând angajat al furnizorilor de electricitate, vedetă sau chiar preot. În momentul în care poliţiştii din Bucureşti l-au identificat pe bărbat, aceştia au avut o surpriză. Bărbatul se afla deja în arest, în judeţul Sălaj, pentru infracţiuni similare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crema, patru ore de teroare pentru o familie de italieni, tâlhăriți de patru români: ”Am fost la mila lor”

Oferte de cazare gratis în Sicilia și Roma, în peste 350 de hoteluri. Iată cum puteți profita