in

Crema, patru ore de teroare pentru o familie de italieni, tâlhăriți de patru români: ”Am fost la mila lor”

Aproape patru ore de teroare. Este povestea de coşmar trăită de o familie din Crema, o comună în Provincia Cremona, Italia, în seara zilei de 23 iunie 2018, când casa lor a fost luată cu asalt de cinci tâlhari, dintre care patru români. Marţi, Claudio, soţia lui Silvia şi fiul lor Manuele au depus mărturie împotriva agresorilor.

Ziele trecute, Claudio, de 69 de ani, soția sa Silvia, în vârstă de 63 de ani, și fiul lor Manuele, atacaţi şi jefuiţi în vila lor din Crema, de cinci indivizi cu glugă, au depus mărturile în procesul deschis împotriva presupușilor tâlhari. Cei cinci inculpaţi trebuie să răspundă pentru infracțiunile de tâlhărie, răpire, furt din locuințe și vătămare corporală.

Cei cinci sunt: Gimi Daniel Chiratc, 30 de ani, Denisa Cristina Ciungan, 26 de ani, Mihai Irinel Bazavan, 25 de ani, Alin Constantin, 33 de ani, toți români care locuiesc în Cremona. Alături de români, în boxa acuzaților s-a aflat și Andrijana Andelkovic, 26 de ani, o tânără din Serbia.

Inculpații au fost arestați în martie 2019, potrivit publicației Cremona Oggi, citată de observatornews.ro. Cei trei membri ai familiei au fost nevoiți să retrăiască momentele de groază prin care au trecut în vara anului 2018.

Prima care a depus mărturie în faţa judecătorilor a fost Silvia, care, retrospectiv, încă mai are frisoane când îşi aminteşte prin ce a trecut. ”Aveam în față o persoană înarmată cu o șurubelniță mare și un pistol”. Femeia spune că s-a întors acasă cu soțul ei, Claudio, în jurul orei 22.20, după o cină. Bărbatul a ieşit din nou afară, în timp ce ea a rămas acasă. „Am deschis o fereastră și am deschis televizorul”, îşi aminteşte Silvia. A urmat un zgomot, ceva care cade.

„Am urcat la etajul al doilea și mi-au ieşit în faţă patru oameni cu glugă. Mi-au rupt lănţişorul de la gât, apoi am coborât și m-au legat. Aveam în față o persoană înarmată cu o șurubelniță mare și un pistol. Mi-a spus să stau liniştită, că și tatăl său a fost jefuit și că nu este corect. În tot acest timp. ceilalți se plimbau prin casă. Tremuram de frică”, povesteşte italianca. ”M-a lovit unul dintre ei, apoi și ceilalți”.

Când soțul ei s-a întors acasă, în jurul orei 23.30, a fost atacat cu pumnul și aruncat la pământ. „Mi-au spus că sunt din poliția secretă. M-a lovit unul dintre ei, apoi și ceilalți”, îşi aminteşte Claudio, care a fost apoi trântit pe canapea, lângă soție. „La un moment dat m-am prefăcut că am dureri mari, ca să văd dacă pot reacționa. Apoi mi-au adus niște apă”, spune bărbatul.

Pe la miezul nopții, acasă s-a întors și fiul, care era afară cu prietenii. „I-am spus să stea liniștit. Trei dintre ei l-au luat. Apoi au vrut să meargă la apartamentul de sub al nostru, unde locuia mama mea în vârstă de 85 de ani, în timp ce în locuința de lângă noi locuiau nepoata mea cu soțul ei și fiica lor de 9 ani. I-am implorat să nu meargă. Apoi s-au dus la cumnatul meu. Au vrut cheia seifului său, dar noi nu am avut-o”, mărturisește Silvia.

Tâlharii, toți îmbrăcați în negru, cu adidași roșii, mănuși și echipați cu aparate radio bidirecționale, pentru a comunica între ei și, probabil, cu complicii de afară. ”Am fost la mila lor timp de aproape patru ore.”

Pe la ora 2 dimineața, familia fusese dusă la casa cumnatului și dintr-o geantă neagră, purtată de alți doi complici, tâlharii au luat o unealtă cu care au tăiat seiful. Zgomotul fusese auzit de nepoata Silviei, care locuia sub cumnatul ei, și care chemase poliția. Între timp, însă, hoții au fugit cu pradă uriașă, inclusiv bijuterii, aur, telefoane, computere, îmbrăcăminte.

O parte din bunurile furate le-au pierdut în grădină, în timp ce fugeau. „Am fost la mila lor timp de aproape patru ore. Nu știam ce ne pot face. Când eram singură cu ei, mi-a fost frică să nu fiu violată. Când au plecat, ne-au dat mâna și ne-au cerut iertare. Frica a fost teribilă. O experiență cumplită, pe care nu o dorim nimănui”, a mai spus Silvia în fața instanței.

Următorul termen al procesului este 26 octombrie, cu ultimii trei martori ai procurorului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Moartea unui medic din Ravenna, fiul și îngrijitoarea română, anchetați pentru crimă

copii cancer

A furat bani de la copiii bolnavi de cancer. Mame disperate, escrocate de un tânăr care promitea că le ajută