in

Aducem nemți și francezi la muncă. Ministrul de Finanțe a renunțat la ideea aducerii românilor din diaspora: «Atragem forță de muncă din celelalte state membre»

Schimbare importantă de discurs la Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe al României, cel care voia să limiteze emigrarea românilor.

Aflat la o reuniune la Luxembourg, Teodorovici a spus că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage „forţa de muncă din celelalte state membre, dar şi din ţări care ar putea adera la UE ori din afara spaţiului european.” Nu a mai pronunțat cuvântul „români”.

În contextul în care România își dispută cu Bulgaria salariile cele mai mici din Europa, ce lucrători din „celelalte state membre” ar veni să muncească în România? Vor veni nemții sau francezii la fermele sau pe șantierele de construcții din România care caută lucrători?

”În contextul necesităţii întăririi mobilităţii forţei de muncă, una dintre libertăţile fundamentale ale pieţei unice, răspunsul nostru trebuie să vizeze o strategie pe două nivele, cu măsuri naţionale şi europene. O soluţie în cazul României, dar nu numai, ar fi elaborarea unor programe dedicate, inclusiv politici fiscale, în scopul atragerii de forţă de muncă din celelalte state membre, din ţări angajate în dialog cu UE în vederea aderării, precum şi din afara spaţiului european”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

În aprilie 2019, Eugen Teodorovici, la finalul unei reuniuni a miniștrilor de finanțe din Europa, desfășurată la București, a propus adoptarea unor măsuri agresive contra liberei circulații a forței de muncă. Țările europene din care pleacă multă forță de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri pentru a combate exodul forței de muncă, a propus ministrul Finanțelor.

Româncă omorâtă de doi italieni, după ce a fost târâtă cu mașina și izbită de un stâlp, ambii au fost depistați la Napoli

În luna noiembrie 2018, Teodorovici a vorbit pentru prima dată de limitarea dreptului la muncă al românilor în străinătate. „Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat în 2018 Eugen Teodorovici. După un val de critici, acesta a explicat că a fost înțeles greșit.

Reacții politice la propunerea lui Teodorovici: ”Atitudine ostilă și răzbunătoare a PSD împotriva diasporei românești”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În România nu mai are cine să muncească. Pensionarii se întorc la muncă

Vin zile grele pentru infractorii români și italieni: DIICOT a semnat un acord de colaborare cu Direcţia Naţională Antimafia din Italia