in

Bărbaţii cărora soţiile le pleacă în străinătate: devin depresivi, dependenți de alcool și violenți

În ultima perioadă, a crescut numărul bărbaţilor cu depresii. Acesta este efectul cazurilor celor care sunt întreţinuţi de soţiile plecate să lucreze peste hotare. Mai mult, ei îşi îneacă amarul în alcool. Bărbaţii le spun medicilor că ajung să consume băuturi alcoolice pentru că se simt singuri şi nu au activitate.

Potrivit medicilor, numărul celor care se prezintă la psihiatru este în creştere. Bărbaţii le spun medicilor că, după plecarea soţiilor la muncă în Spania şi Italia, se simt singuri şi ajung să exagereze cu alcoolul, ajungând la dependenţă.

Pentru că nu au o ocupaţie şi se simt tot mai singuri, aceşti bărbaţi ajung să iasă tot mai des la un pahar cu prietenii. Pentru că alcoolul este o substanţă depresivă, ei dezvoltă anumite afecţiuni psihice şi ajung la spital duşi fie de copii, fie de soţiile întoarse în ţară.

S-a sinucis de dorul ei

Despărţirea de cei dragi pentru a rotunji veniturile familiei nu este totdeauna cea mai bună soluţie. Un bărbat în vârstă de 53 de ani, originar din satul Tibana, judeţul Iaşi, s-a sinucis la două luni după ce soţia lui a emigrat în Spania, pentru a asigura un trai decent familiei din ţară. Bărbatul era cunoscut drept un om vesel şi gospodar, iar vestea decesului i-a cutremurat pe consăteni.

Omul a căzut într-o depresie adâncă şi trăia deja cu gândul că şi-a pierdut atât soţia plecată în străinătate, cât şi cei doi copii ai săi cu care nu prea ţinea legătura. Drept urmare, nu a mai suportat singurătatea şi s-a spânzurat în curtea casei sale. Chemaţi de urgenţă, medicii nu l-au mai putut salva. Paradoxal, femeia, care voia să asigure o viaţă mai bună familiei ei, a pierdut viaţa soţului ei.

L-a părăsit nevasta

C.I. este doar unul din cei care-şi poartă cu resemnare blestemul străinătăţii. Soţia i-a plecat în urmă cu câțiva ani la muncă în Spania să îngrijească bătrâni. Au căzut de comun acord ca ea să plece şi el să aibă grijă de copil.

„La inceput, totul a fost bine. Îmi trimitea bani în fiecare lună, iar eu aveam grijă de copil şi de casă. Însă, dupa o bucată de timp a început să nu mai răspundă la telefoanele mele, iar într-un final m-a anunţat sec că are de gând să se stabileasca acolo, că nu vrea să se mai întoarcă în sărăcie. Ulterior mi-a spus că vrea să se căsătorească cu un spaniol”, a povestit bărbatul.

„Dacă ştiam ce o să pătimesc, niciodată nu mi-aş fi lăsat soţia să plece”, a conchis bărbatul.

Cei doi erau căsătoriţi de 15 ani, iar fiul lor are 14 ani.

Copiii suferă enorm

Medicii de specialitate spun că femeile care îngrijesc un bătrân în străinătate muncesc foarte mult, iar soții nu le apreciază eforturile uriaşe pe care le fac pentru a asigura un trai mai bun familiei rămase în ţară. Puţini dintre cei plecați au conştientizat pericolul. Sunt părinţi care după puţină vreme de stat în străinătate şi-au dat seama de riscurile unui asemenea demers si s-au reîntors în ţară, considerând că în schimbul unui câştig material preferă să aibă grijă de copii.

Şi-a omorât fetiţa

În urmă cu câțiva ani, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Vaslui şi-a ucis fetiţa de numai cinci ani. Apropiaţii spun că acesta suferea de depresie după plecare soţiei la muncă în străinătate. Cu tulburări puternice, acesta şi-a pierdut cumpătul şi a lovit-o pe micuţă în cap cu o sapă. Copila a suferit un traumatism cranian, a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au putut-o readuce la viaţă.

Potrivit presei locale, bărbatul ameninţa de mai mult timp că va ucide întreaga familie, pentru ca soţia lui să se întoarcă acasă. Imediat după ce a săvârşit fapta, vasluianul a încercat să-şi pună capăt zilelor şi s-a aruncat în faţa unei maşini, însă şoferul l-a evitat în ultima clipă. Ulterior, agresorul şi-a lovit tatăl, care se afla în comă la spital.

Român de 33 de ani, s-a spânzurat de 1 Mai la Fonte Nuova, suferea de depresie

Dramele emigrării: românii se întorc în țară cu boli psihice sau în pragul depresiei. ”Stresul şi îngrijorarea m-au doborât”

Şomajul, principala cauză a depresiei. Medic: „În unele cazuri se ajunge şi la suicid”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pescara, a bătut-o până i-a rupt coastele și i-a perforat plămânii, român arestat pentru că și-a omorât nevasta

Bari, flash-mob cu ocazia Zilei Naționale a României, o oră de cântece și dansuri din tradiția românească