in

Cad primele capete în cazul crimelor de la Caracal. Poliţistul care a preluat apelul Alexandrei la 112 nu a încercat să ajute victimaRaportul MAI comandat de premierul Viorica Dăncilă în cazul crimelor de la Caracal privind apelurile făcute de Alexandra la 112 ar arata că poliţistul care a intervenit la caz nu a cerut datele necesare identificării locului în care se afla Alexandra, evitând să îi ofere acesteia consiliere privind modul în care ar trebui să interacţioneze cu bărbatul despre care tânăra anunţase deja că o violase.

Potrivit raportului, polițistul de la IPJ Olt care a preluat apelul a dat dovadă de „atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă poliția la ea.

La această concluzie au ajuns responsabilii din MAI după ce au audiat înregistrările audio cu apelurile la 112 făcute de Alexandra Măceșanu.

Această constatare face parte dintr-ul raport al MAI, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.

Astfel, poliţistul care a preluat apelul Alexandrei la 112 este cercetat de Parchetul din Caracal, iar alţi cinci ofiţeri şi trei agenţi vor fi cercetaţi prealabil pentru intervenţie.

Deja au căzut câteva capete – șeful interimar al IPJ Olt, care a fost demis la câteva ore după ce informațiile despre acest caz au fost făcute publice, iar șeful Poliției, chestorul Ioan Buda, a plecat din funcție la solicitarea premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, șeful STS, Ionel Sorinel Vasilca, și-a anunțat luni demisia.

Gheorghe Dincă, arestat și anchetat pentru răpire, a fost acuzat și pentru omor calificat. Probele arată că a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale. Bărbatul a recunoscut, la audieri ca a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect. De asemenea, Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, adolescenta din satul doljean Radomir dispărută pe 14 aprilie 2019. Criminalul a spus că a răpit-o la ocazie, a violat-o timp de trei luni, apoi a ucis-o şi i-a aruncat cadavrul fie în Dunăre, fie în râul Olt. Potrivit surselor din anchetă, Dincă ar fi declarat că a luat decizia s-o ucidă pe Luiza la jumătatea lunii iulie, după ce-ar fi aflat că dosarul dispariţiei fetei a fost preluat de DIICOT.Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viterbo, ”Alianța Românilor” a prezentat proiectul „Integrare-Participare-Includere”, prezență instituțională și politică

Caserta, a lovit mortal un român și a rănit grav pe prietena acestuia. Șofer italian, cât pe ce să fie linșat de trecători