in

Viterbo, ”Alianța Românilor” a prezentat proiectul „Integrare-Participare-Includere”, prezență instituțională și politică

Duminică, 28 iulie 2019, „Alianța Românilor” a prezentat proiectul „Integrare-Participare-Includere” la Viterbo( Bagnaia), dând curs invitației doamnei Geanina Andrei , voluntar în cadrul Asociației ” Cavaglieri del Soccorso” -Viterbo.

Fiind o asociație cu caracter social-relațional, cultural dar și politic se dorește a insufla conaționalilor noștri dorința de a se implica activ în viața politică a țării gazdă, participând în mod direct la activitățile sociale, culturale și politice, aducând un plus valoare prin bagajul genetic și prin pregătirea profesională cu care suntem înzestrați.

În acest prim pas al prezentării proiectului ne-am bucurat de prezența instituțiilor românești pe teritoriul Italiei prin prezența domnului Ministru Consilier pentru Românii din Italia, domnul George Miloșan care a adus în atenția publicului importanța implicării comunității noastre în societatea italiană.

La fel de importantă a fost prezența și discursul domnului Constantin Codreanu, Președintele Comisiei pentru Comunitățile Românești din Străinătate din cadrul Parlamentului României.

Fiind o întâlnire cu dialog deschis aplaudăm intervențiile reprezentanților instituțiilor italiene dar și a unor membri ai mediului asociativ și imprenditorial:
– domnul Enrico Corsini, Președinte Asociației „Cavaglieri di Soccorso”
– domnul Paolo Matteucci, Coordonator al aceleiași asociații
– doamna Silvia Ferchiu, reprezentantă din partea Bisericii ortodoxe romane din Viterbo
– domnul Florin Zamfir, avocat
– domnul Dan Stoica, candidat la alegerile administrative locale
– domnul Ion Prodan, imprenditor
-doamna Monica Todor, Președinte Federația Organizațiilor Românești în Italia
– doamna Mihaela Taranciuc, Președinte Alianța Românilor-Filiala Roma
– domnul Valentin Făgărășian, Președinte CNA World și om politic.

În dialog cu noi despre integrarea și includerea comunităților străine în Italia au luat cuvântul jurnalistul Stephen Ogongo-Coordonator „Cara Italia” și regizorul Harvinder Kapil Singh , ce împreună cu regizoarea Paola Morini au adus în atenția celor prezenți proiectul „Art Bridge”, un model de integrare culturală cu ajutorul artei. 

Adevărate „punți culturale” între comunitățile străine și societatea italiană se pot construi doar prin implicare, prin exercitarea dreptului de vot și includerea în sistemul politic italian.

Moderator și inițiator al proiectului domnul Adrian Nicolae Niță, Secretar General al Alianței Românilor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Stela Moldovan a murit de cancer în Italia, va fi înmormântată în România: ”Se va odihni în pace în țara natală”

Cad primele capete în cazul crimelor de la Caracal. Poliţistul care a preluat apelul Alexandrei la 112 nu a încercat să ajute victima