in

Stela Moldovan a murit de cancer în Italia, va fi înmormântată în România: ”Se va odihni în pace în țara natală”

În urmă cu aproape 5 luni am primit la redacție un e-mail în care, o româncă din Roma ne povestea despre suferințele prin care trecea o conațională, Stela Adriana Moldovan, bolnavă de cancer. CITEȘTE AICI. Totodată am aflat că foarte multe persoane săriseră în ajutorul ei. Până aici, nimic deosebit. Sunt, din păcate, multe cazuri de acest gen, cazuri de români care suferă prin spitalele din străinătate. Am publicat acel mesaj pentru că apelul cel mai puternic din mesaj se referea la nevoia de afecțiune pe care o are un bolnav aflat în acea situație. ”Hai să fim familia ei! Are nevoie de afecțiune și ajutor”, se scria în mesaj.

Zilele trecute am aflat că Stela a murit. Și mai dureros a fost faptul că, inițial, familia din România, mai precis mama și fratele nu mai vor să știe de ea. Nu au de gând să o înmormânteze în țară și pur și simplu nu le pasă de ea.

Au existat apoi tot felul de bârfe legate de persoanele care se implicaseră să rezolve situația. Comentarii răutăcioase la adresa celor care au inițiat o strângere de fonduri, a celor care doreau să găsească o soluție pentru a o înmormânta. Un domn cu cămașa scoasă din pantaloni și cu nasturii închiși haotic ne anunța într-un video pe facebook că e indignat pentru faptul că se întâmplă tot felul de ilegalități și lucruri murdare. Închipuite în opinia noastră. Nimeni însă nu vorbea despre ajutor sau despre găsirea unei soluții.

Alina Cărăbuș, o româncă din Italia, care s-a ocupat și întrecut de cazuri asemănătoare și le-a dus la bun sfârșit, a luat inițiativa și după ce a contactat familia decedatei și primăria din Baia Mare a reușit să organizeze transferul corpului Stelei Moldovan. CITIȚI AICI.

”Am vorbit cu fratele Stelei, a acceptat să o înmormânteze în țară, deși mama sa nu este de acord, și m-a împuternicit să organizez totul. Se va odihni în pace în țara natală.

Pentru a nu mai exista discuții referitoare la acest caz, v-am trimis procura pe care mi-a făcut-o chiar în această dimineață. Pentru Stela s-au strâns până în prezent 1600 de euro pe facebook, plus alți 300, bani care vor fi folosiți pentru transport și înmormântare. Voi publica toate cheltuielile, pentru a nu mai exista tot felul de bârfe. Dacă oamenii ar prefera să facă lucruri concrete în loc să bârfească și să arunce cu noroi, multe lucruri ar merge mai bine pe lumea asta.”, ne-a declarat ea.

Toți cei care doresc să citească despre cum au decurs lucrurile și vor să dea o mână de ajutor o pot face accesând AICI, pe Facebook.

Iată procura trimisă de fratele Stelei Moldovan, românca răpusă de cancer la Roma.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Tânăr de 19 ani, plecat în Italia imediat după ce a terminat liceul, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulație

Viterbo, ”Alianța Românilor” a prezentat proiectul “Integrare-Participare-Includere”, prezență instituțională și politică