in

„Catedrala Prostirii Neamului“, marcată pe Google Maps. Patriarhia: «Batjocură față de credincioși»

Catedrala Mântuirii Neamului, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume, apare pe cunoscutul serviciu Google Maps cu denumirea de “Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Cel mai probabil acest lucru a fost făcut de un român cu spirit de glumă, în condițiile în care astfel de modificări sunt accesibile utilizatorilor din România.

Descoperirea a fost făcută publică de deputatul PNL Daniel Gheorghe, care a comentat în termeni duri modificarea denumirii catedralei, considerând-o drept o ofensă adusă comunităţii ortodoxe. „Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucaturi fascistoide indoite de aerul împuţit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare şi lipsă de omenie! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunităţi ortodoxe româneşti. Este primul pas în violenţa simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremişti!”, a scris Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, lăcașul de cult a mai fost demunit și „Catedrala Falei Patriarhului” și „Catedrala șpăgarilor”.

Patriarhia: «Cine sunt cu adevărat acești oameni împuținați de ură?»

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune că „recentul atentat pe Google Maps asupra numelui Catedralei Naţionale, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei ţări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreştine / antiortodoxe din România”.

Vasile Bănescu se întreabă: „Cine sunt cu adevărat aceşti oameni împuţinaţi de ură? Ce îi recomandă moral, profesional sau cultural pe aceşti „oameni noi” auto-situaţi dincolo de bine şi de rău cu piatra mereu în mână?” „Toţi aceşti mici şi ridicoli autoimprovizaţi dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animaţi de principiul distrugerii ordinii morale personale şi publice ţesute şi hrănite de creştinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoţeşte pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei ţări creştine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei şi lumii civilizate de creştinism de-a lungul a două milenii”, mai spune Vasile Bănescu, citat basilica.ro.

Statul a plătit cel puţin 121 milioane de euro

Suma totală acordată de statul român în perioada 2008 – 2018 Bisericii Ortodoxe pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului a depăşit pragul de 121 de milioane de euro, după cum scriu jurnaliştii Vlad Stoicescu şi Ovidiu Vanghele într-o investigaţie publicată pe portalul „Să fie lumină”.  

Potrivit acestora, Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro. Primăria Capitalei cu mai bine de 18 milioane, tot euro. Sectoarele 1, 2 şi 5 cu peste 6 milioane de euro fiecare.   Într-un deceniu, apelând la patru guvernări diferite şi la zeci de parlamentari, Patriarhia Română a reuşit să mute finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului din sarcina proprie în sarcina bugetelor publice, se arată în articolul publicat pe Să fie lumină.  

„Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai mare proiect al românilor de centenar. Nicio altă iniţiativă investită cu simbolism naţional n-a beneficiat, la edificare, de atâtea resurse publice.  

Finanţată aproape exclusiv de la buget, promovată de politicieni vrednici, Catedrala are un istoric aparte – unul care poate fi, în sine, aidoma trecerii noastre încâlcite prin tranziţie.   La începuturile proiectului, Biserica Ortodoxă a cerut doar un teren pentru amplasarea construcţiei, susţinând că va acoperi toate cheltuielile din buzunarul propriu”, scriu jurnaliştii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Descoperire șocantă a medicilor italieni, la autopsiile pe morții cu coronavirus: nu la plămâni sunt daunele cele mai mari

Avellino, descoperire macabră: îngrijitoare română, găsită spânzurată într-o magazie iar bătrânul pe care îl îngrijea mort în pat