in

Ce spune ÎPS Teodosie despre vaccinare: «Cel mai mult vindecă rugăciunea»

După ce a sfidat luni în șir restricțiile împotriva răspândirii noului coronavirus, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, spune că are gânduri pozitive despre vaccinare. Acesta a adăugat că oamenii trebuie să țină cont de sfatul medicului și de propria conștiință când decid dacă se vaccinează sau nu.

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sf Pavel, bine e și așa, și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă – nu putem interzice, nici nu putem promova, fiindcă nu suntem specialiști. (…) Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului și după conștiința sa”, transmite ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul precizează că „deocamdată“ nu se vaccinează, fiindcă are alergii.

„Zilele acestea am citit mai multe studii medicale, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, că nu are nimeni, niciun medic nu va spune că 100% va ajuta acest vaccin. (…) Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Patriarhia ne-a dat o recomandare, și e normal să ne dea, că e o boală și noi ne implicăm în boală. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul“, adaugă IPS Teodosie.

Patriarhia a transmis ierarhilor o broșură privind vaccinarea

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmis tuturor ierarhilor români ortodocşi, opţiunea pentru vaccinare trebuind însă a se configura „în cadrul unei serioase informări”, notează Agerpres.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: ‘Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură’, document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a spus luni Bănescu într-un comunicat remis presei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerveteri, o fetiță română de 12 ani se joacă și cade de la balcon, de la 6 metri. Este în stare gravă la spital

După Brexit, se pregătește Italexit! Procent uriaș de italieni, în favoarea părăsirii UE