in

După Brexit, se pregătește Italexit! Procent uriaș de italieni, în favoarea părăsirii UE

Se pregătește Italexit! Uniunea Europeană s-ar putea confrunta curând cu amenințarea ieșirii Italiei din Uniunea Europeană Experții spun că prima cauză a acestor evoluții este faptul că UE nu a servit interesele Romei.

În ultimii ani, euroscepticismul a tot crescut în Italia. În parte din pricina lui Matteo Salvini și Partidului său Lega. Salvini a calificat euro drept „crimă împotriva umanității”. De asemenea, acuzat în mod constant o serie de politici de la Bruxelles, scrie Daily Express, citat de evz.ro.

În iulie, s-a lansat și Partidul Italexit. Șeful său, Gianluigi Paragone, a promis că va elibera Italia „din cușca UE  și a monedei unice”.

Un sondaj comandat de Euronews, lansat în august, a constatat că Italia este cea mai probabilă dintre „cele patru mari” națiuni ale UE care ar putea părăsi blocul.

Sondajele de opinie înregistrează o „creșterea sentimentului anti-UE” în ​​Italia. La rândul lor, specialiștii sunt sceptici că această țară va continua să facă parte din UE pe termen mediu și lung.

Și datele din sondajul Redfield și Wilton Strategies au constatat că majoritatea italienilor ar fi în favoarea părăsirii UE dacă Brexit-ul va fi considerat ca fiind de succes.

Italexit este susținut de aproximativ 45% dintre respondenți.  În Franța, 38% au susținut Frexit, iar ieșirea Spaniei din UE e susținută de 37%.

Dr. Eoin Drea, ofițer principal de cercetare la Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene din Bruxelles, susține că de vină e UE, care nu a servit prea bine interesele Italiei.

„În general, sunt sceptic  în ceea ce privește perspectivele pe termen lung ale Italiei în UE.

Cred că sentimentul anti-UE în creștere se bazează pe o stagnare economică care a început la începutul anilor 1990 și a fost înrăutățită de Marea Recesiune începând din 2008 și acum de epidemia de coronavirus.

Și acest lucru este confirmat de modul în care italienii mai tineri se îndreaptă acum către partidele politiceanti-establishment. Generațiile tinere au fost sacrificate de guvernele italiene succesive pentru a păstra privilegiile generațiilor mai vechi.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Teodosie

Ce spune ÎPS Teodosie despre vaccinare: «Cel mai mult vindecă rugăciunea»

Delirul interlopilor la Iași, război între clanuri, amenințări live pe Facebook cu sabia: „Veniți, mă, să ne batem!”