in

Copil grav bolnav, trebuia să ajungă urgent în Italia la operație, dat jos din avion de comandantul aeronavei

O fetiţă grav bolnavă a fost dată jos din avion, chiar în drum spre operaţia salvatoare. Pilotul aeronavei a luat decizia controversată, iar mama fetei îl acuză că i-a pus viaţa în pericol. Copila suferă de tetrapareză spastică şi are nevoie de o intervenţie urgentă în Italia. La ora 6 dimineaţa, începea drumul fetiţei de un an şi jumătate spre un spital din Roma. Tot atunci a început şi coşmarul familiei, oprite fără explicaţii la aeroport, scrie observator.tv.


LUCIANA LICĂ, mama pasagerului bolnav:

Am trecut de securitate, de toată lumea, am ajuns la avion, ne-am îmbarcat, ne-am pus centurile şi au venit să ne ceară nişte acte, actele copilului, le-am arătat. Pe formularul E112, eliberat de Casa de Asigurări de Sănătate, scrie negru pe alb – minorul poate zbura. Este stabil respirator şi hemodinamic, iar călătoria cu avionul nu i-ar pune viaţa în pericol. Şi totuşi…

Căpitanul de zbor nu a fost de acord, nu i-a dat voie copilului să zboare. A zis că o să cheme un medic de la aeroport să vadă copilul, a venit doamna doctor, a văzut copilul, m-a pus să semnez, a zis că e ok, putem zbura.


Dar nici aşa, pilotul nu acceptat să decoleze. Iar, conform legii, el are ultimul cuvânt. În astfel de situaţii, minorii cu probleme de sănătate  trebuie să aibă cel puţin un însoţitor, dar şi un dosar care să conţină o scrisoare medicală, o foaie cu acceptul clinicii la care urmează să plece şi o adeverinţă prin care se atestă faptul că zborul nu le pune viaţa în pericol.

Deşi mama susţine că avea toate actele, reprezentanţii companiei aeriene susţin că din dosar lipseau documente, iar medicul aeroportului nu şi-ar fi dat acceptul pentru zbor. O decizie care a revoltat-o şi pe Amalia Năstase, cea care a acoperit costurile deplasării şi care vrea acum să facă plângere la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.

Într-un final, aceeaşi companie a fost de acord s-o preia, tot astăzi, pe fetiţă până la Napoli. Dar, de acolo, familia trebuie să găsească o maşină până la Roma, unde copila ar trebui să intre mâine în sala de operaţie.

Senator italian speriat că circulă cu țigani în avion, pe o linie Blue Air: ”Este o adevărată companie low cost”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

După 10 ani la Bruxelles, a decis să candideze la europarlamentare: «Cer finanţare europeană pentru autostrăzile României»

Are balta pește! Vin alegerile, vine și Congresul românilor de pretutindeni