in

Creşte numărul morţilor după incendiul de la Institutul Matei Balş. Bilanțul a ajuns la două decese

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, despre încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă “Prof. dr Dimitrie Gerota” şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă.

„Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Zeci de pacienți sunt în continuare internați la mai multe spitale din Capitală.

Vineri, 29 ianuarie, s-a produs un incendiu la parterul Pavilionului 5 al Spitalului Matei Balş, în care se aflau pacienţi cu COVID-19. În aceeași zi, au fost anunțate cinci decese. O zi mai târziu, s-a raportat al șaselea deces, după o gafă a Ministerului Sănătății. A șaptea victimă a incendiului de la „Matei Balș” a fost raportată pe 31 ianuarie. Cel de-al optulea deces a fost anunțat de Ministerul Sănătății pe 1 februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăra înfiată din România ucisă la Marsala, prietena ei româncă a fost condamnată pe viață

Torino, români exploatați și umiliți la o firmă de transport și montat mobilă. ”Dacă nu-ți convine, asta e ușa”