in

Pacienţii de la Matei Balş se încălzeau cu aeroterme aduse de rude. «Mama mi-a spus că îi e foarte frig»

Mai multe rude ale pacienților de la Institutul Matei Balș, unde a avut loc incendiul soldat cu cinci morţi, susțin că în spital au fost aduse aeroterme pentru a asigura căldura pacienților internați în unele saloane. Declarațiile au venit la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, și primarul generalmal Capitalei, Nicușor Dan, au afirmat că Institutul ”Matei Balş” nu avea probleme cu încălzirea pacienților.

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internată la „Matei Balș”, a contrazis informațiile transmise de autorități că în spital nu erau probleme cu căldura. Femeia a declarat că i-a dus mamei ei o aerotermă în salon, tocmai pentru că era frig.

Informația este cu atât mai relevantă pentru că, potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză este că incendiul ar fi pornit de la o sursă de încălzire, reşou sau aerotermă.

Folosirea acestor aparate în saloanele de Terapie Intensivă este extrem de periculoasă, pentru că ele pot duce la apariția unor scurt-circuite, iar oxigenul în abundență generat de aparatele de la ATI favorizează apariția exploziilor și propagarea rapidă a flăcărilor.

”Săptămâna trecută, marți, mama mi-a spus că îi este foarte frig. Am cerut acceptul reprezentnaților spitalului să duc o aerotermă, am primit acceptul și am dus-o. Mai era şi altele”, a spus Mihaela Tănase pentru G4Media.ro.

”Aeroterma a fost folosită, mi-a spus mama mea după ce am dus-o”, a mai spus femeia.

Institutul „Matei Balş” a rămas fără căldură în decembrie

La începutul lunii decembrie, Institutul „Matei Balş”, care este racordat la sistemul centralizat de încălzire, a ramas fără căldură. Actualul primar, Nicusor Dan, a dat vina pe administraţia Firea.

„Managerul Spitalului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, deşi prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic şi a constatat seara că este frig. Problemă generală. În această iarnă, reţeaua de conducte pleacă cu aşa de multe găuri, că intervenţiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade şi centralele se opresc automat.

Vina uriaşă aparţine administraţiei PSD Firea care toată vara, nealocand bani şi fiindu-i frică să facă intervenţii în campania electorală, a lăsat reţeaua sa se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administraţiei PSD Firea”, scria Nicusor Dan, pe Facebook, la începutul lunii decembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premiul ”Padre Marella” oferit la Bologna unei românce: ”Mă trezesc la 4 dimineața pentru a oferi micul dejun întregului personal al secției de urgențe”

Tâlhărie incredibilă la Verona, doi italieni s-au prefăcut că vor Bitcoin de la un român. La întâlnire, l-au bătut și l-au jefuit