in

Premiul ”Padre Marella” oferit la Bologna unei românce: ”Mă trezesc la 4 dimineața pentru a oferi micul dejun întregului personal al secției de urgențe”

În data de 27 ianuare a.c., Asociația comercianților din Bologna (ASCOM), în colaborare cu  Arhiepiscopia catolică, a acordat premiile solidarității 2021, ”Padre Marella” unui număr de 7 activități comerciale.  

Padre Marela a fost un preot ce s-a remarcat în viața ”cetății” prin munca depusă în favoarea persoanelor defavorizate. Pentru modul cum și-a trăit viața și pentru tot sacrificiul, Sfânta Biserică Romană, în anul 2020,  l-a ridicat la treapta altarului, declarându-l Fericit, fiind sărbătorit în calendarul catolic pe data de 6 septembrie.

”Oferirea unei mărturii de  solidaritate ce vine din partea comercianților din variile sectoare, restaurante, turism și alte servicii. Aceste este, în sinteză, obiectivul premiului ”Padre Marella”. Recunoașterea acestei mărturii  este legată de imaginea preotului bolonez, prin adopție, care mai mult decât oricare altul , în zona noastră, s-a dedicat operei de caritate în favoarea persoanelor sărace și emarginate ” –putem citi în comunicatul Asociației Ascom din data de 27 ianuarie a.c.

Maria Blaj, născută în Barticești, județul Neamț, patroana Cofetăriei Bistro Rapid, a fost aleasă unul dintre ”beneficiarii” acestei recunoașteri.

”Mă trezesc la 4 dimineața pentru a oferi micul dejun întregului personal al  secției de urgențe din cadrul spitalului  Sant’Orsola… îi invit pe toți colegii de breaslă să facă asfel de gesturi. Toți avem materii prime și decât să expire putem să le folosim sau să le oferim celor din spitale sau persoanelor care au nevoie. Voi continua pănă ce voi avea putere și nu pot spune altceva decât, mulțumesc, acelora ce muncesc în spitale. Vă stăm aproape, curaj!”-a declarat Maria.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ucigașul de la Grosseto, măcinat de regrete după ce și-a omorât soția. ”Plânge în fiecare zi, are inima frântă

incendiu spital1

Pacienţii de la Matei Balş se încălzeau cu aeroterme aduse de rude. «Mama mi-a spus că îi e foarte frig»