in

Prea puţini pasageri. Companiile aeriene ANULEAZĂ tot mai multe zboruri din și spre România

Criza zborurilor anulate! Mai multe companii aeriene au anulat zeci de zboruri din şi spre România. Nu din cauza coronavirusului, ci din lipsa pasagerilor.

Majoritatea pentru lunile noiembrie şi decembrie, dar vorbim și de zboruri programate iniţial pentru această lună. Motivul principal pentru care s-au anulat aceste zboruri îl reprezintă lipsa de pasageri.

Companiile aeriene spun că nu vor să zboare cu aeronavele mai mult goale aşa că au preferat să renunţe la aceste curse. În perioada următoare vorbim despre zece de zboruri care au fost anulate, zboruri de la companii aeriene importante cum ar fi WizzAir, RianAir, BLueAir sau Lufthansa.

Zborurile au fost anulate spre şi dinspre mai multe destinaţii importante cum ar fi Milano, Torino, Bruxelles, Amsterdam.

De asemenea şi orarele de zbor au fost modificate foarte mult în următoarea următoare.

De exemplu, pe rutele unde erau 3-4 zboruri săptămânal, a mai rămas unul singur, iar pasagerii au fost relocaţi către acesta.

Haos pe aeroporturile din România: avalanşă de zboruri anulate

Ce puteţi face să vă recuperăm banii dacă nu sunteţi de acord cu relocarea sau dacă zborurile au fost complet anulate a explicat avocatul Adrian Mihail.

„Întotdeauna, dacă recuperarea acestor despăgubiri sau a contravalorii biletelor nu reușește pe cale amiabilă, oricând se poate apela la instanța de judecată.

Din cauza suspendării unor dispoziții privind obligativitatea de a menține un număr minim de zboruri pe o ruta – anterior COVID transportatorii erau obligați să onoreze cel puțin 80% din zborurile programate pe un an, pe o rută, pentru a o putea păstra – s-a ajuns la aceste abuzuri.

Pasagerii trebuie să știe că, în continuare, sunt protejați de restul regulamentelor europene și au dreptul la aceleași despăgubiri la care aveau dreptul înainte de martie 2020.

Rata de refuz, inclusiv a rambursării contravalorii biletelor, a crescut foarte mult. Nu doar transportatorii sunt de vină aici, ci și agențiile online care comercializează bilete ci și aceste agregatoare care vând bilete. De multe ori, transportatorii au rambursat costul biletelor direct intermediarului care a vândut biletele iar acesta nu i-a mai returnat pasagerului”, a precizat avocatul, conform Antena 3.

Dacă aveţi programat un zbor, verificaţi dacă acel zbor mai este nu valabil. Dacă a fost anulat trebuie să ştiţi că vă puteţi recupera banii de călătorie. Puteţi face o solicitare în acest sens către compania aeriană, iar dacă nu se rezolvă acest lucru pe cale amiabilă puteţi apela inclusiv la instanţă şi veţi primi despăgubiri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
AEP LOCALE ITALIA

121 de cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au intrat în bătălia pentru un loc în consiliile locale

bonus Covid Italia

Italia, bonus Covid de 1600 de euro: termenul limită, cine are dreptul și cum se obține