in

Escrocul italian, fals medic în România, pus în libertate de magistrații Judecătoriei Sectorului 1

Falsul medic italian Matteo Politi a fost pus în libertate de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor, iar decizia din 3 iunie a rămas definitivă miercuri la 13.05, ca urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio contestație la instanța ierarhic superioară.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă prin Încheierea din data de 07.02.2019 a Judecătoriei Sectorului 1 București în dosarul nr. 3293/299/2019 faţă de inculpatul Politi Matteo, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Politi Matteo de sub puterea măsurii arestării preventive la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru prezenți, respectiv de la comunicare, pentru absenți. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 03.06.2019, ora 13.05”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

În temeiul art. 215 alin. (3) C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Pe 7 februarie, Judecătoria Sectorului 1 a decis arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a lui Matteo Politi, italianul care pretindea a fi medic de chirurgie plastică.

Italianul, în vârstă de 38 de ani, a fost depistat de poliţişti, la începutul lunii februarie, în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. El călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit italianului codul de parafă.

Escroc italian cu 8 clase, fals medic în România: a operat zeci de pacienți la cinci clinici din București

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cozile strategice: o coadă la un consulat face cât 1000 de bannere electorale

Sicilia, 20 de persoane rănite în urma exploziei unei butelii, trei persoane în stare critică