in

Explozie de cereri de pașapoarte în România, pregătiri de plecare în masă


Explozie de cereri de pașapoarte în România. În numeroase județe cererile s-au dublat, pe fondul situației de teamă creată de războiul din Ucraina. PSD se grăbește să precizeze că „nu există nicio intenție de restricționare a eliberării de pașapoarte”

explozie de cereri de pasapoarte in Romania

Explozie de cereri de pașapoarte în România

Situația a intrat în atenția PSD, care îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să suplimenteze resursele şi să înfiinţeze mai multe centre prentru preluarea cererilor de eliberare de paşapoarte.

„PSD urmăreşte cu îngrijorare creşterea semnificativă a solicitărilor cetăţenilor români pentru eliberarea paşapoartelor şi consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situaţii este ca autorităţile statului să suplimenteze resursele umane şi logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri”, potrivit unui comunicat al PSD.

Social-democraţii îi cer ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii, cum ar fi înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte.

„Totodată, PSD înţelege preocuparea cetăţenilor de a-şi lua toate măsurile de precauţie în actualul context şi de aceea consideră că e important ca reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă pentru a asigura populaţia că nu există nicio intenţie de restricţionare a eliberării paşapoartelor şi că toate cererile vor fi onorate”, se arată în comunicatul de presa.

Dublare a cererilor la Buzău

Solicitările de preschimbare şi eliberare a paşapoartelor la Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău au crescut considerabil în ultimele zile, de la declanşarea conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. Majoritatea oamenilor care se prezintă la ghişee spun că se pregătesc pentru concedii şi nu că vor să plece din ţară de frica războiului.

Potrivit datelor statistice, în perioada 24 februarie-4 martie 2022, s-au înregistrat la Buzău peste 890 de solicitări de eliberare a paşapoartelor, dublu faţă de perioada similară a anului 2019.

De asemenea, reprezentanţii serviciului spun că la ghişee au ajuns să se prezinte în ultima perioadă şi cetăţeni care provin din alte judeţe care se programează on-line şi aleg judeţe unde actul de călătorie se poate elibera mai repede, potrivit news.ro.

Dublare a cererilor în Mureș

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Mureș a suplimentat cu încă un ghișeu linia de preluare a cererilor de eliberare a pașapoartelor, după ce tot mai mulți mureșeni se grăbesc să își facă documente pentru plecarea din țară.

„Începând cu 15 februarie, numărul cererilor de eliberări pașapoarte s-a dublat în comparație cu anii precedenți. Înregistrăm zilnic un număr de peste 200 de cereri, în anii trecuți aveam zilnic aproximativ 100 de cereri de pașapoarte.”, spun responsabilii, potrivit radiomures.ro

Mulți mureșeni au nevoie de pașaport pentru vacanțe în străinătate, dar unii se asigură că au actele în regulă în contextul conflictului din Ucraina.

De frica războiului, românii încep să cumpere locuințe în străinătate. Italia, Grecia și Spania au cele mai multe cereri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
magie voodoo romanca inselata

Italia, româncă de 40 de ani, spera să-și recucerească iubitul prin magie voodoo, înșelată de doi escroci

FORMULAR PLF RO

UPDATE 2: Certificatul verde și carantina la intrarea în țară au fost scoase, apoi a fost eliminat definitiv și PLF