in

Fostă gimnastă din lotul olimpic al României, antrenoare la un club privat din Torino

Pentru al doilea an consecutiv, între 28 iunie – 7 iulie, un grup de gimnaste din Torino, Italia, antrenate de Alina Pascariu, o fosta gimnastă din Bârlad, se vor pregăti în sala de antrenamente „Andreea Răducan” a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

Ca și în 2018, sportivele se vor află la Bârlad pentru un schimb de experiență prevăzut în cadrul proiectului internațional public-privat „Acces la succes”, desfășurat la Bârlad și inițiat și coordonat de antrenorii Ana Maria și Liviu Iordache.

Cum principalul partener al secției de Gimnastică din cadrul CSS Bârlad este clubul privat G&A Academy ASD Torino, din Italia, la Bârlad au venit șapte gimnaste cu vârstă cuprinsă între 7-13 ani legitimate acolo și două antrenoare. Una dintre ele este bârlădeanca Alina Pascariu, prima gimnastă legitimată la CSS Bârlad care a fost inclusă în lotul național al României în anul 1995 și care s-a pregătit la Bârlad timp de aproape zece ani (între anii 1986-1995).

„La acest schimb de experiență vor participa toți antrenorii de gimnastică al CSS Bârlad și un grup de 20 de sportive cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Activitatea va constă în antrenamente sportive tematice, activități extracurriculare, înot și aquagym, dar și o serie de activități pentru promovarea localității. Ne-am gândit să ne ducem oaspeții să viziteze mai multe obiective de interes turistic local, printre care Grădina Zoologică și Muzeul «Vasile Pârvan». Pentru noi este o bucurie reală implementarea acestui proiect, întrucât antrenoarea italiană care a însoțit grupul de gimnaste este tocmai o fosta gimnastă a clubului nostru. Este vorba despre Alina Pascariu, una dintre primele sportive din Bârlad promovate la lotul olimpic național. Acum, ea antrenează în Italia de aproximativ patru ani”, a declarat Ana Maria Iordache, șefa secției de gimnastică a CSS Bârlad, pentru Monitorul de Vaslui.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români prădați în benzinăriile din Ungaria: ”Aceste gunoaie de oameni acționează la mașinile din parcare!”

Cum se va desfășura votul din diaspora, iată și data propusă pentru alegerile prezidențiale