in

Încă un incendiu într-un spital din România. Trei cadre medicale au fost rănite, după ce au sărit de la etaj de frică

Încă un incendiu într-un spital din România. Evenimentul s-a petrecut la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19). 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost duse la spital cu fracturi după ce au sărit de la etaj de frică.

Incendiul a fost provocat de un pacient, care a dat foc lenjeriei din salon, a anunțat ISU Dolj. 18 pacienți 5 cadre medicale au reușit să iasă singure din spital, iar un pacient a fost evacuat de salvatori, au precizat, la rândul lor, reprezentanții IPJ Dolj.

Trei cadre medicale însă au fost transporate la spitalul de urgență din Craiova, după ce au suferit fracturi. Oamenii s-au speriat când au auzit că e incendiu și au sărit pe geam de la etajul 1. „Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. ”, a anunțat și centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.

La fața locului au acționat două subunități de intervenție, cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță.

Lia Olguța Vasilescu: «Vor fi deschise anchete»

Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că vor fi deschise anchete. Lia Olguța Vasilescu a precizat că ancheta urmează să stabilească de ce pacientul care a declanșat incendiul, o femeie, avea o brichetă asupra sa.

Totodată, edilul Craiovei a spus și că medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internați. ”Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, in toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu, potrivit Mediafax.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, român arestat după ce a bătut-o pe femeia care îl găzduise, victima i-a refuzat avansurile intime

italia trenul ATI

Italia a inaugurat trenul ATI, opt vagoane și 21 de paturi complet echipate: «Poate circula prin toată Europa»