in

Interlopi din Iași, proxeneți la Roma, magistraţii le-au confiscat peste 100.000 de euro

Un dosar de trafic de persoane ce a vizat o familie de romi din Iaşi a fost soluţionat, la Iaşi, judecătorii pronunţând sentinţe foarte dure.

Judecătorii de la Tribunalul Iași au decis ca cea mai dură pedeapsă să o primească Robert Neagu, care a primit 14 ani de închisoare. Ana Neagu a primit şi ea o pedeapsă de 12 ani şi 4 luni de închisoare, în timp ce Andrei Costache Roman şi Nixen Neagu au primit câte 11 ani de închisoare. O pedeapsă mai mică a primit-o Valeriu Nastasia, care va trebui să stea în spatele gratiilor pentru şase ani.

Cei condamnaţi vor trebui să achite daune morale de aproape 50.000 de euro către victimele lor. De asemenea, magistraţii au confiscat peste 100.000 de euro, bani care ar fi fost obţinuţi din prostituţie. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. De menţionat că interlopul sub comanda căruia cei condamnaţi au lucrat, Raj Costache, apropiat al Cordunenilor, nu a fost prins.

„În perioada 2011 – 2016, inculpatul Costache Raj  a  coordonat şi a supravegheat în permanenţă întreaga activitate infracţională de recrutare a tinerelor minore şi majore, cazarea, transportul şi exploatarea acestora în Italia, Roma, şi totodată a coordonat, racolat şi exploatat sexual persoanele vătămate  pe teritoriul municipiului Iaşi”, au precizat procurorii. Una dintre persoanele care îl ajutau pe Raj să câştige sume colosale din traficul de persoane a fost Constantin Bobocel, cunoscut în mediul infracţional ieşean cu numele de Ministraş Bombardierul. În timp ce era cercetat de DIICOT, acesta a murit într-un accident rutier ce a avut loc la Roma.

Procurorii DIICOT au arătat că interlopii ar fi racolat zeci de fete, unele minore, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze. Gruparea ar fi acţionat în perioada în perioada 2011-2016, victime fiind persoane care proveneau din familii defavorizate şi care aveau un grad redus de educaţie sau o stare materială precară. Prostituatele ar fi ajuns în Roma, sub supravegherea lui Raj.

„Sub promisiuni false ca vor fi angajate în baruri şi că vor câştiga sume mari de bani, membrii grupării le-au determinat pe tinere să-i în­soţească la Roma, unde au fost cazate în apartamente închiriate, iar ulterior au fost exploatate sexual. Din cercetări a rezultat că un membru important al grupării a fost Robert Neagu, care a avut rolul de a racola tinere din Iaşi, de a le caza şi apoi de a le transporta în Italia, în vederea exploatării sexuale «la strad㻓, au precizat procurorii DIICOT.

Au transformat un bloc întreg în bordel cu 40 de fete tinere. Arestat utimul membru al cartelului prostituției la Parma

Prostituţie masculină în Italia, șantajați în România. ”Le era teamă că cei din țară vor afla cu ce se ocupă în Italia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
luigi di maio: 30 diplomați ruși expulzați din Italia

Di Maio: „Există în Italia bănci cu atitudini mafiote și sentințe care recunosc cămătăria făcută de ele”

Aprilia, prinși cu materiale de construcții furate, în valoare de 30 de mii de euro