in

Iohannis îi dojeneşte pe români: ”De ce îi ascultăm pe unii care vorbesc prostii pe Facebook?”

După ce, în iunie, afirma că România a reușit să oprească pandemia de Covid-19, acum, președintele Klaus Iohannis face apel la populație să nu mai asculte ”la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook” și să se vaccineze anti Covid.

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la Consiliul European, spune că i-a informat pe liderii europeni că în România este „o catastrofă” – spitalele sunt arhipline, medicii sunt „terminaţi”, iar la ATI nu mai există locuri. El a făcut un nou apel către români să se vaccineze, spunând că este singura soluție pentru a domoli pandemia.

Şeful statului a declarat că nu înțelege de ce mulți români nu s-au vaccinat până acum, așa cum au făcut alți cetățeni ai statelor din Uniunea Europeană.

”În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90 % și au ajuns în ultimele săptămâni puțini oameni la terapie intensivă și în spitale. Noi de ce nu putem așa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați, ca să ajungeți la spital și la terapie intensivă? Este fundamental eronat. Soluția este clară, este gratuită, este disponibilă, se numește vaccin. Dragi români, mergeți și vă vaccinați. Să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie”, a declarat Iohannis, conform Ştirilor Pro TV.

Medic român din Italia, mesaj pentru conaţionali: „M-am vaccinat în ianuarie și nu m-am transformat în REPTILĂ”

Pe de altă parte, trebuie spus faptul că, în iunie 2021, președintele a afirmat că, în România, campania de vaccinare a fost un succes și că, ”noi, practic, am oprit pandemia.”

”Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și într-adevăr noi am avut, și noi, din păcate, al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes. Noi practic am oprit pandemia. Acum, însă, sigur, faptul că avem așa puține cazuri nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci, avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare”, spunea Iohannis la acea vreme. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tragedie impuscat pusca greseala

Italia, un copil de 13 ani și-a împușcat mortal sora, în vârstă de 15 ani, cu părinții în casă

restrictii romania1

RESTRICŢII în România: carantină de noapte, certificat verde, nunţi şi petreceri complet interzise